Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικο τμημα
14:19 | 30/09/2024

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής:

Την Παρασκευή 27/09/2024 πρωινές ώρες, οι συνάδελφοι του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής από κοινού με τους συναδέλφους του Αστυνομικού Τμήματος Λαυρεωτικής, κατόπιν άμεσων και συντονισμένων ενεργειών μετέβησαν στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Λαυρίου, όπου έξωθεν αυτού, ήταν σε εξέλιξη συμπλοκή μεταξύ ατόμων.

Διαβάστε επίσης

Από την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε πως στο σημείο της συμπλοκής βρισκόντουσαν μαθητές, οι οποίοι είχαν χωριστεί σε ομάδες με κριτήριο τον τόπο διαμονής τους (Λαύριο και Κερατέα).

Από τις προσαγωγές που ακολούθησαν, στην κατοχή των ανηλίκων ανευρέθηκαν μαχαίρια και ρόπαλα.

Αποτέλεσμα της συμπλοκής, τα αίτια της οποίας καταδεικνύουν την ύπαρξη μιας κακής συνήθειας που κρατά από παλιά μεταξύ των μαθητών, ήταν να τραυματιστούν δύο (2) ανήλικοι οι οποίοι δέχθηκαν χτυπήματα από μαχαίρι στο μηρό και τους γλουτούς.

Από τις Υπηρεσίες Τάξης και Ασφαλείας, συνελήφθησαν οι δράστες και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία.

Στους Αστυνομικούς του Τμήματος Τάξεως και Ασφαλείας Λαυρεωτικής αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, καθώς έδρασαν με επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και απόλυτη εχεμύθεια, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο περιστατικό με την εμπλοκή ανήλικων ατόμων.

Αξίζει να επισημάνουμε, για άλλη μία φορά, πως η παραβατικότητα ανηλίκων δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά από την Αστυνομία. Δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να επεμβαίνει ένας κατασταλτικός μηχανισμός, προκειμένου να αντιμετωπίζει ένα κοινωνικό φαινόμενο.

Η βία μεταξύ των ανηλίκων, αποτελεί ένα πολυσύνθετο δυναμικό και εν εξελίξει φαινόμενο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά με την συνεργασία πολιτείας, γονέων και σχολείου.

Σημαντικό είναι να λειτουργούν όλοι οι φορείς προληπτικά, λαμβάνοντας υπόψη πως διαμορφώνουν χαρακτήρες και εν τέλει τους μελλοντικούς πολίτες αυτής της Χώρας.

1

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis