Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 01/11/2023

Η αεροπορική άφιξη ομάδας 20 ακροδεξιών από την Ιταλία, για την επέτειο δέκα ετών από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής, Καπελώνη και Φουντούλη, προκαλεί ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ..

Πρόκειται για την πρώτη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα που είχε δοθεί σε αντίστοιχες οργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων, που είναι σε ισχύ μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, οι Αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενη μαζική άφιξη ακροδεξιών στη χώρα, αλλά και για πιθανή συνάντησή τους με αντίπαλα «στρατόπεδα», που επίσης είχαν εξαγγείλει συναθροίσεις στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης

Η σημερινή επέτειος, σε συνδυασμό με το σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας, αλλά και τις καθημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, έχουν δημιουργήσει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένα «εκρηκτικό» μίγμα, με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. να επικεντρώνεται στη αποφυγή… επικίνδυνων διασταυρώσεων.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας με τις Αρχές διαφορετικών χωρών, δεν έχουν αποκτήσει σαφή εικόνα για τις προθέσεις και τον αριθμό ακροδεξιών που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την Ελλάδα, αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς, είτε και οδικώς, τις επόμενες ώρες, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων. Για αυτό το λόγο τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πύλες εισόδου θα είναι αυξημένα μέχρι και το πρωί της Πέμπτης.

«Είναι η επέτειος της δολοφονίας δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής και η δεκαετής επέτειος έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό αφορμή για ανταλλαγή απειλών, εκδηλώσεων, αντιεξουσιαστών, μπαχαλάκηδων και ακροδεξιών. Η Αστυνομία βρίσκεται σε επαγρύπνηση προκειμένου να περάσει αυτή η ένταση χωρίς ευρύτερα προβλήματα, έχοντας λάβει τα μέτρα μας», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Γιώργος Πρωτοψάλτης,  Παναγιώτης Σπυρόπουλος

eleftherostypos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis