Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:00 | 25/07/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024  , με αφορμή την επίσκεψή του στη πόλη των Ιωαννίνων.

   Τα ζητήματα που κυριάρχησαν κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα ήταν, το ζήτημα της θεσμοθέτησης του επικινδύνου της εργασίας μας το οποίο η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να υλοποιήσει ως έχει δεσμευτεί  , η επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στις παραμεθόριες υπηρεσίες του Νομού μας , ζήτημα το οποίο από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο μας το 2020 ως Υπουργός ο ίδιος  το ενέταξε σε συγκεκριμένο οδικό χάρτη – χρονοδιάγραμμα υλοποίησης  αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας.

   Ειδική αναφορά έγινε για το  <<δημογραφικό>> ζήτημα που απασχολεί την Δ.Α. Ιωαννίνων αφού μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας έχει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και πολύ σύντομα εάν δεν υπάρξει μέριμνα, η μείωση της  δύναμης του ανθρώπινου δυναμικού στην Διεύθυνση μας θα ξεπεράσει το 40% με ότι αυτό συνεπάγεται. Στο σημείο αυτό επισημάναμε στον κ. Υπουργό ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα (στην οποία υπηρετεί περίπου το 50% του συνόλου των Αστυνομικών) και δικαίωμα στην Αστυνόμευση έχουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες σε όλη την επικράτεια και δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι μηδενικές μεταθέσεις προς την περιοχή μας και γενικότερα στην Περιφέρεια.  

   Συζητήθηκαν επίσης το θέμα της  αύξησης της αποζημίωσης για την πέραν του πενθημέρου απασχόληση , καθώς και της νυχτερινής αποζημίωσης και το  ζήτημα των αποσπάσεων με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας για Αθήνα και Θεσσαλονίκη που τον Μάιο που μας πέρασε, αναστάτωσε το σύνολο των υπηρετούντων σε όλη την Περιφέρεια συναδέλφων μας . Ειδικότερα αναφέραμε στον κ. Υπουργό, με δεδομένο ότι σε λίγες μέρες τελειώνουν αυτές οι τρίμηνες αποσπάσεις η Διοίκηση σεβόμενη τις οικογένειές μας να φροντίσει να μην τις αναστατώσει εκ νέου  και να μην γίνουν τα ίδια λάθη, μεριμνώντας  εφόσον αυτές συνεχιστούν να  αποσπασθούν συνάδελφοι αποκλειστικά και μόνο κατόπιν επιθυμίας.

     Ο κ. Υπουργός, έχοντας εμπεριστατωμένη άποψη για όσα τεκμηριωμένα και διεξοδικά του επισημάνθηκαν, δήλωσε πως είναι σε συνεχή επικοινωνία και επαφή με την Ομοσπονδία μας και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα( ενδεχομένως εντός Σεπτεμβρίου) θα υπάρξει δέσμη νομοθετικών πρωτοβουλιών στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται αρκετά από τα ζητήματα που τέθηκαν,χωρίς να μπορεί αυτή την στιγμή να αναφερθεί λεπτομερώς.  

 

                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ανέστης                                     ΒΑΓΓΕΛΗΣ Αλέξανδρος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis