Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
09:44 | 17/10/2023

Σήμερα λόγω έκτακτης επίσκεψης του Υπουργού Υγείας κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στην 7η Υ.Π.Ε. η Ενωσή μας αιτήθηκε και εξασφάλισε συνάντηση με τον Υπουργό για ένα χρόνιο και μείζον ζήτημα που απασχολεί το νομό μας, ειδικότερα:

- Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης μας ΑΝΘΟΥΛΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, αφού ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στον κ. Χρυσοχοιδη ανέδειξε το θέμα της μεταφοράς των ατόμων που χρήζουν ακούσιας ψυχιατρικής εξέτασης. Ο Αντιπρόεδρος μας ανέφερε ότι παρά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. Γ3α,β/Γ.Π. οικ 72109/2022 ΦΕΚ 6507/Β από τις 19 Δεκεμβρίου του  2022 όπου απεμπλεκει ουσιαστικά την αστυνομία από ένα παρεργο που έχει επιφορτιστεί έως και σήμερα τουλάχιστον στον Νομό Ηρακλείου δεν έχει επέλθει ουδεμία αλλαγή. Ανέδειξε τους κινδύνους που ελλοχεύουν τόσο για τον ασθενή, τυχόν κρίση και συναισθηματική πίεση που θα προκληθεί λόγω της μεταφοράς του όπου η κοινωνία τον εξισώνει με κοινό εγκληματία όσο και τον κίνδυνο από τη πλευρά των συναδέλφων μας που ενδεχομένως να βρεθούν εκτεθειμένοι σε περίπτωση που δεν μπορούν να κατευνασουν τον ασθενή σε ενδεχόμενη κρίση, την ευθύνη ποιος θα την αναλάβει;;;; αφού ο Αστυνομικός δεν είναι ειδικευμένος και καταρτισμενος για συνοδεία ψυχικά ασθενών και επίσης δεν διαθέτει ειδικό υλικοτεχνικο εξοπλισμό προκειμένου να τον ηρεμήσει. Επίσης ανέφερε ότι μεγάλος ζημιωμένος απ'ολη την διαδικασία της εμπλοκής της αστυνομίας στη μεταφορά των ψυχικά νοσουντων είναι ο απλός πολίτης όπου απασχολείται ένα περιπολικό που προορίζεται για την περιπολία και την πρόληψη του εγκλήματος από την περιοχή του. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ενήμερος του προβλήματος μας, καθώς έχει διετελέσει και Υπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και μας ανέφερε ότι θα επιληφθεί του ζητήματος. Επίσης μας ανέφερε ότι ένα μέσον λύσης του προβλήματος είναι η δημιουργία ιδιωτικών μονάδων ψυχιατρικής νοσηλείας οι οποίες θα επιλαμβάνονται τόσο για τη νοσηλεία όσο και για την μεταφορά των ψυχικά ασθενών.

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι αναμένουμε τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση ώστε να μη χαθεί η παραμικρή ενίσχυση που δικαιωματικά πρέπει να λάβουμε για να πετύχουμε τις καλύτερες συνθήκες εργασίας τους.

Με Εκτίμηση, για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

 Ένωσης Αστυνομικών Ηρακλείου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis