Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:59 | 09/09/2023

Συνελήφθησαν προχθες (7-9-2023) σε περιοχές της Καβάλας, της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δέκα αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δέκα διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Καβάλα αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας συνέλαβαν τον πρώτο διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Διαβάστε επίσης

Σημειώνεται ότι ο το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει προσκρούσει σε έτερο σταθμευμένο όχημα.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών ο δεύτερος διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τον τρίτο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών η τέταρτη διακινητής, διότι την εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, συνέλαβαν τον πέμπτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην έκτη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι στην παλαιά Εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ο έκτος διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στη συνέχεια το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός – διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στην έβδομη περίπτωση, το απόγευμα σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τον έβδομο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης, αρχικά στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια το όχημα εντοπίσθηκε ακινητοποιημένο μετά από πρόσκρουση σε έτερο σταθμευμένο όχημα και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη.

Στην όγδοη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα σε Επαρχιακή οδό της Ροδόπης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών ο όγδοος διακινητής, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στην ένατη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον ένατο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον για το παραπάνω όχημα δηλώθηκε κλοπή την 2-9-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δέκατη περίπτωση, το βράδυ στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τον δέκατο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. όχημα, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δέκα υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης, Τυχερού, Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis