Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 16/03/2024

Συνελήφθησαν προχθες (14-03-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και νομοθεσία περί όπλων.

Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπό και αλλοδαπό, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της παραπάνω υπηρεσίας, από την οποία προέκυψε ότι μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων.

Διαβάστε επίσης

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, η οποία δραστηριοποιούταν από τα τέλη του 2022, επέλεγαν προσεκτικά τα σπίτια τα οποία θα διαρρήγνυαν, προβαίνοντας προηγουμένως σε κατόπτευσή τους, ώστε να εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε αυτά κατά την απουσία των ενοίκων τους.

Στη συνέχεια, παραβίαζαν σημεία εισόδου και προχωρώντας σε εκτεταμένη έρευνα των σπιτιών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, λίρες, κοσμήματα και ακριβά είδη ρουχισμού, ενώ σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο και σε άλλη περίπτωση σκοπευτικό πιστόλι.

Από την αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή της σπείρας σε 4 κλοπές και ισάριθμες απόπειρες, ενώ η λεία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 175.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν μετά τη σύλληψη των κατηγορούμενων, κατασχέθηκαν:

  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκαν να επιβαίνουν οι συλληφθέντες,
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
  • γυναικεία τσάντα και ρολόι χειρός, προερχόμενα από μία από τις παραπάνω περιπτώσεις κλοπών,
  • 5 κινητά τηλέφωνα και
  • σουγιάς

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους συνεχίζεται.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis