Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
istock-arrest
09:19 | 15/12/2023

Συνελήφθησαν, προχθές το μεσημέρι και το βράδυ, στην Πάτρα και σε περιοχή του Ερυμάνθου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τρεις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, -κατά περίπτωση- για εμπρησμό, απόπειρα εκβίασης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και ηθική αυτουργία.

Ειδικότερα, προχθές τα ξημερώματα, ο ένας κατηγορούμενος μετέβη με μοτοσικλέτα, σε οικόπεδο στην Πάτρα, όπου τοποθέτησε και ενεργοποίησε σε σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο, αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολοσχερώς τόσο το φορτηγό, καθώς και το εμπόρευμα που περιείχε αυτό.

Διαβάστε επίσης

Στον τόπο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι σε έρευνα που πραγματοποίησαν εντόπισαν,  περισυνέλεξαν και κατέσχεσαν δυο φιαλίδια βουτανίου, τα οποία θα αποσταλλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και σύμφωνα με καταγγελία του παθόντα, προέκυψε ότι οι δυο κατηγορούμενοι του ζήτησαν εκβιαστικά να παρέχουν «υπηρεσίες» σε χώρο που στήνονται πάγκοι μικροπωλητών, κατά την εορταστική περίοδο.

Επιπλέον, οι δυο κατηγορούμενοι με απειλή κατά της σωματικής του ακεραιότητας, απαίτησαν από τον παθόντα εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, το οποίο όφειλε ο ένας κατηγορούμενος στους έτερους δυο συλληφθέντες.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων και σε σωματικές έρευνες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και μια μοτοσικλέτα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis