Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ανδριαννα φερρα_pollicenet
20:14 | 16/09/2024

Η αστυνομικός και πρωταθλήτρια Ανδριάνα Φέρρα, παραχώρησε συνέντευξη στο policenet.gr και μίλησε για την μεγάλη της αγάπη, τον ελληνικό στίβο, την απαιτητική καθημερινότητα, τους ανθρώπους-στήριγμα αλλά και για τον αθλητισμό μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς.

Συνέντευξη στην Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην αρχή της προετοιμασίας για τη νέα αγωνιστική χρονιά και στόχος της είναι να παραμείνει υγιής ούτως ώστε να έχει βγει ένα καλό αποτέλεσμα στην προσπάθεια που καθημερινά και με κόπο καταβάλλει.

Πολλοί που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας αναρωτιούνται πόσο απαιτητική είναι η καθημερινή προπόνηση ενός αθλητή και πόσο εύκολο είναι να συνδυαστεί ο αθλητισμός με τα υπηρεσιακά καθήκοντα.

Σύμφωνα με την ίδια στα υψηλά επίπεδα αθλητισμού οι προπονήσεις απαιτούν πολλές ώρες αφιέρωσης με σωματική και ψυχολογική κόπωση. Αυτό έχει να κάνει και με το αγώνισμα του καθενός. «Στην δική μου περίπτωση και συγκεκριμένα στα 400μ. με τα οποία ασχολούμαι το αγώνισμα είναι πολύ απαιτητικό και θεωρείται από τα πιο δύσκολα του Κλασσικού Αθλητισμού. Ο συνδυασμός είναι αρκετά δύσκολος. Τα σταθερά ωράρια εργασίας βοηθάνε σε αυτό προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί όλο αυτό ομαλά. Φυσικά έχουν υπάρξει στιγμές που ο συνδυασμός αυτός ήταν δύσκολος έως ακατόρθωτος με αντίκτυπο στην αθλητική μου απόδοση. Παρ΄ όλα αυτά θεωρώ ότι ο τομέας της δουλειάς μας απαιτεί μια τουλάχιστον καλή φυσική κατάσταση για τον καθένα», εξηγεί.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και ευγνωμοσύνη χρωστάει στους ανθρώπους που ήταν και είναι πάντα δίπλα στο πλευρό της.

 

Αθλητικές υποδομές, επιχορηγήσεις και κρατική στήριξη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σχολίασε τους πρόσφατους Ολυμπιακούς-Παραολυμπιακούς Αγώνες που έλαβαν χώρα στο Παρίσι λέγοντας ότι «Ως αθλήτρια γνωρίζοντας την κατάσταση της χώρας μας σε ότι αφορά αθλητικές υποδομές, τεχνογνωσία και την στήριξη που έχουν οι Έλληνες αθλητές θεωρώ την παρουσία τους τουλάχιστον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!»

Για τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές της Ελλάδας η ίδια δήλωσε στο policenet.gr την έντονη δυσαρέσκειά της. «Για ποιες αθλητικές υποδομές μιλάτε; Οι Αθλητές της Εθνικής ομάδας που διαμένουν στα Νότια προάστια προπονούνται σε στάδιο που είναι πλέον εργοτάξιο, χωρίς να υπάρχει άμεση κοντινή λύση για το που θα πάνε μόλις το γκρεμίσουν τελείως. Υπάρχει μόνο ένα αξιόλογο στάδιο σε όλη την Αττική το ΟΑΚΑ, το οποίο εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να μεταβαίνουν εκεί για καθημερινή προπόνηση όλοι οι αθλητές και πόσο μάλλον αυτοί που κατοικούν στον Πειραιά και τα Νότια Προάστια. Το πρόβλημα όμως δεν  είναι μόνο στην Αττική αλλά γενικότερα στην χώρα μας. Εδώ να σας δώσω ένα παράδειγμα ότι είχαμε αθλητή στον ΤΕΛΙΚΟ της Ολυμπιάδας που έκανε τις προπονήσεις του σε…. χωράφι.»

1
Η Ανδριάνα Φέρρα ξέρει από δύσκολους αγώνες!

Άραγε οι Έλληνες αθλητές έχουν την κρατική στήριξη που χρειάζονται ώστε να ανταπεξέρχονται στα προπονητικά τους προγράμματα;

«Σε γενικές γραμμές, οι αθλητές της εθνικής ομάδας και αυτοί που συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις συνήθως λαμβάνουν κάποια μορφή στήριξης, όπως επιχορηγήσεις», αναφέρει.

«Ωστόσο, υπάρχουν διαρκείς προκλήσεις, όπως η αναγκαία βελτίωση των υποδομών, η επαρκής χρηματοδότηση για την κάλυψη των εξόδων προπόνησης προετοιμασιών και συμμετοχής σε αγώνες, σύγχρονου αθλητικού εξοπλισμού ο οποίος είναι ανύπαρκτος καθώς και η ανάπτυξη και συντήρηση προγραμμάτων υποστήριξης για νέους και ταλαντούχους αθλητές», προσθέτει. 

Τα βήματα που χρειάζονται;

  • Αύξηση χρηματοδότησης: Περισσότερες επιχορηγήσεις για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τους αθλητές ώστε να καλύπτονται όλα τα έξοδα που απαιτούνται για την προετοιμασία και τη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες.
  • Ενίσχυση των υποδομών: Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων, σύγχρονων χώρων για προπόνηση.
  • Εκπαίδευση και στήριξη προσωπικού: Εκπαίδευση προπονητών και ειδικών για την καλύτερη υποστήριξη των αθλητών.
  • Δημιουργία επιπλέον κίνητρων: Παροχή κινήτρων όπως υποτροφίες, βραβεία και αναγνώριση για τις επιδόσεις των αθλητών.
  • Στήριξη της νεολαίας: Επένδυση σε προγράμματα αθλητικής ανάπτυξης για νέους και αναγνώριση ταλέντων από μικρή ηλικία.

Αυτά τα βήματα σύμφωνα με την ίδια μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη στήριξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλητικού επιπέδου της Ελλάδας.

1
Η προπόνηση είναι καθημερινή και απαιτητική!
Νέα γενιά και αθλητισμός

«Η νέα γενιά σήμερα φαίνεται να έχει διαφοροποιημένη σχέση με τον αθλητισμό, επηρεασμένη από τη τεχνολογία, τις κοινωνικές τάσεις και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής. Παρόλα αυτά, αρκετοί νέοι εξακολουθούν να ασχολούνται με τον αθλητισμό, είτε σε οργανωμένα αθλητικά προγράμματα, είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, είτε απλά ως μέσο άσκησης και κοινωνικοποίησης. Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει πολλές ωφέλειες σε έναν νέο άνθρωπο: φυσική υγεία , ψυχική υγεία , κοινωνικοποίηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, αυτογνωσία», τονίζει.

Από παιδί του δημοτικού είναι μέσα σε ταρτάν και αυτό της δίνει το δικαίωμα να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τα καλώς και κακώς κείμενα του ελληνικού αθλητισμού. «Κάθε χρόνο και χειρότερη», περιγράφει την κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι αρκετά χρόνια στο χώρο του αθλητισμού και δυστυχώς κάθε χρόνο η κατάσταση είναι χειρότερη. Η Ελλάδα πάντα είχε και θα έχει αθλητές που να μπορούν να πρωταγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο σε όλα τα αθλήματα και να φέρνουν διακρίσεις. Πολλοί αθλητές σταματούν πρόωρα την αθλητική τους καριέρα προκειμένου να βιοποριστούν γιατί δεν έχουν στήριξη, άλλοι πάλι κάνουν την προσπάθεια τους με οποία δυσκολία υπάρχει. Το βιβλίο της ζωής μας έχει πολλά κεφάλαια. Γεννήθηκα αισιόδοξη!»

Παρόλα αυτά παραμένει ένα αισιόδοξο, νέο κορίτσι που χαρακτηρίζεται από δύναμη και πείσμα.

1
Δύναμη, πείσμα αλλά και χαμόγελο!

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis