Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:13 | 21/09/2023

Του Ηλία Προύφα

Με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε, με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, Συνταγματάρχης αποβάλλεται από τα στελέχη της εφεδρείας, στερείται του βαθμού του και μεταφέρεται στην τάξη του Στρατιώτη.

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για πρώην ανώτερο αξιωματικό, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε συλληφθεί για κλοπή υποκαταστήματος τράπεζας στην Αργυρούπολη Αττικής.

Σε βάρος του τέως πλέον συνταγματάρχη που υπό την απειλή ψεύτικης χειροβομβίδας είχε πραγματοποιήσει ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς του αποδίδονταν τρεις συνολικά ληστείες και στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου (πέραν της Αργυρούπολης).

Ο κατηγορούμενος είχε παραπεμφθεί στο ανακριτή, με τον συνταγματάρχη να δηλώνει πως έκανε τις ληστείες, επειδή δεν είχε χρήματα και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς χρωστούσε.

«Έκανα τις ληστείες γιατί είχα οικονομικά προβλήματα. Δεν είχα συνεργό, πάρκαρα το αυτοκίνητό μου μερικά τετράγωνα πιο κάτω και πήγαινα με τη χειροβομβίδα. Έφευγα με τα πόδια από την τράπεζα και στη συνέχεια επιβιβαζόμουν στο αυτοκίνητο», φέρεται να είχε δηλώσει σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, κατόπιν των παραπάνω συμβάντων και σε εκτέλεση της τελεσίδικης γνωμοδότησης του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που ζήτησε να ”τρέξουν” οι διαδικασίες και να μη μείνει κανείς στο απυρόβλητο εάν υπέπεσε σε αποδεδειγμένο από το νόμο αδίκημα, όσο ”ψηλά” και αν βρίσκεται, ο Συνταγματάρχης πέραν των δικαστικών του περιπετειών εξέπεσε και στο βαθμό του Στρατιώτη, κάτι που δε θεωρείται τιμητικό για έναν ένστολο.

Πηγή:  kranosgr.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis