Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
DD
22:14 | 20/05/2024

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Νάσβιλ στην πολιτεία Τενεσί των ΗΠΑ, Τζον Ντρέικ, μίλησε σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Channel 5 σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα.

Ο αρχηγός Ντρέικ δήλωσε απογοητευμένος με αφορμή τρία διαφορετικά βίαια εγκλήματα που συνέβησαν μέσα στον Απρίλιο. Στα συγκεκριμένα εγκλήματα όπως αποδείχτηκε οι δράστες είχαν διαπράξει στο παρελθόν κι άλλα αντίστοιχα εγκλήματα. Το πιο σημαντικό θέμα που έθεσε ο Drake είναι ότι οι υπηρεσίες ποινικής δικαιοσύνης πρέπει να επικοινωνούν καλύτερα, ειδικά όταν πρόκειται για παραβάτες που απειλούν τη δημόσια ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης

Στα πρόσφατα περιστατικά στα οποία αναφέρθηκε, ένας μουσικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, ένας οδηγός ντελίβερι της Amazon βιάστηκε και απήχθη και ένας μαθητής γυμνασίου ξέφυγε από έναν άνδρα που προσπαθούσε να τον απαγάγει.

Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας διεξάγει δημοψήφισμα ως προς το εάν οι δράστες βίαιων εγκλημάτων θα χάσουν ορισμένα από τα "προνόμια" τους όπως είναι οι άδειες από τη φυλακή ή ακόμη κι η αποφυλάκιση τους με όρους.

Ωστόσο, ο,τι κι αν ψηφιστεί οι τυχόν αλλαγές δεν θα μπορέσουν εύκολα να εφαρμοστούν πριν από το 2026. Ο Drake ανησυχεί πολύ όπως φάνηκε για το παρόν. Θέλει ολόκληρο το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης του Νάσβιλ να αναδιοργανωθεί. Όπως είπε ο ίδιος πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση ως προς το τι πρέπει να γίνει με όσους παραβάτες συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα ξανά και ξανά ακόμη και μετά από την αποφυλάκιση τους.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis