Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:34 | 26/11/2021

Νέα όπλα στη μάχη που δίνει κάθε χρόνο με τις δασικές πυρκαγιές απέκτησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά και τη δωρεά σύγχρονων drone κατάσβεσης από την LATSCO s.l.

Ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα της απέκτησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά και τη δωρεά εξοπλισμού στην οποία προχώρησε η LATSCO s.l.

O λόγος για τα μη επανδρωμένα drones τύπου SARISA, τα οποία στη διαμόρφωση Cargo έχουν αποκτήσει την δυνατότητα υποστήριξης ενός μεγάλου εύρους διαφορετικού τύπου  αποστολών, όπως κατάσβεση μικροεστιών σε δύσβατα σημεία, ή την τελική καταστολή τους μετά την φωτιά για αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Η ειδική αυτή λειτουργία εξελίσσεται από την SAS Technology πιλοτικά σε συνεργασία με το ΠΣ και η SARISA είναι το πρώτο αερόχημα που ενσωματώνει μια τέτοια λειτουργία.

Το σύστημα SARISA παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην DEFEA 2021 και στην σχεδίαση του έχουν ληφθεί υπόψη επιχειρησιακές απαιτήσεις τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων, φορείς στους οποίους είχε παρουσιαστεί όταν βρισκόταν ακόμη στο στάδιο αρχικής σχεδίασης.

Ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SAS Technology και του ομίλου SPIRIT WORLD GROUP κ. Μιχάλης Σπυριδάκος δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερή τιμή για εμάς που το μη επανδρωμένο σύστημα SARISA που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από την εταιρεία μας, επελέγη ειδικά από το προσωπικό του ΠΣ, αναγνωρίζοντας τις ειδικές και πρωτοποριακές δυνατότητες του. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρεία LATSCO s.l. τόσο για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, όσο και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαδικασιών της σχετικής σύμβασης. Υποσχόμαστε να σταθούμε άξιοι της εμπιστοσύνης σας και να παραδώσουμε μέσα στους συμβατικούς χρόνους, αξιόλογα συστήματα που θα διευκολύνουν το έργο και θα αυξήσουν τις δυνατότητες του προσωπικού του ΠΣ».

carandmotor.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis