Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 04/05/2017

Πρεμιέρα σήμερα για τα νέα, σύγχρονα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που θα προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις των δύο Σωμάτων για έρευνα, παρατήρηση, ασφάλεια και διάσωση.

Ένα σύγχρονο…όπλο που προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στην έρευνα, την ασφάλεια και την καταστολή του εγκλήματος απέκτησε η Αστυνομία. Είναι τα 6 Μη Στελεχωμένα Αεροσκάφη που μπορούν μέσω των καμερών που διαθέτουν να στέλνουν απ΄ευθείας εικόνες στα Κέντρα Επιχείρησεων.

Τα 3 μεγαλύτερα απο τα 6 drones που διαθέτουν κινητήρα, μπορούν να πετούν μέρα και νύχτα, μέχρι 24 ώρες σε επιχειρησιακή ακτίνα 150 χιλιομέτρων. Όπως είπε ο αστυνόμος Α’ Δημήτρης Γριτζάπης, θα χρησιμοποιηθούν στις εθνικές οδούς, στην πρόληψη πυρκαιγών και αργότερα σε επιχειρησιακές αποστολές.

Το Πυροσβεστικό Σώμα απέκτησε μέσω ΕΣΠΑ σύστημα απο 3 μικρότερα drones που θα χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση δασικών εκτάσεων, τον έλεγχο μη ορατών εστιών πυρκαγιάς και την καταγραφή ζημιών απο φυσικές καταστροφές.

Τα μη στελεχωμένα αεροσκάφη θα υπαχθούν στο νεοσύστατο ενιαίο φορέα εναερίων μέσων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε ότι έχουν πολλές δυνατότητες σε σχέση με τα ελικόπτερα και μένει σε εμάς να τις αξιοποιήσουμε.

Οι πρώτοι χειριστές και τεχνικοί των drones πέρασαν απο θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Το επόμενο στάδιο είναι η εκπαίδευσή τους σε δύσκολες επιχειρησιακές αποστολές.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ; Νίκος Κουντούρης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis