Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:47 | 08/12/2020

Το άρμα μάχης επόμενης γενιάς της Ρωσίας T-14 Armata, αναμένεται να ενταχθεί στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Rostec, μια εξέλιξη που σίγουρα ικανοποιεί τη Μόσχα, καθώς θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Μπορεί οι πρόσφατοι ισχυρισμοί των ρωσικών μέσων ενημέρωσης για τις δυνατότητες του νέου εξελιγμένου άρματος μάχης να είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο η επιχειρησιακή λειτουργία του T-14 Armata είναι γεγονός.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής της ρωσικής αμυντικής εταιρείας Rostec, τα πρώτα άρματα μάχης T-14 Armata αναμένεται να παραδοθούν στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εντός του 2021, με τον ίδιο χαρακτηριστικά να δηλώνει πως «αναμφίβολα, πρόκειται για το καλύτερο άρμα μάχης στον κόσμο σήμερα, ενώ προορίζεται να γίνει το κύριο όπλο των τεθωρακισμένων δυνάμεων του ρωσικού στρατού».

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019 η εταιρεία κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» για την εξαγωγή του άρματος μάχης στο εξωτερικό, ενώ στις πρόσφατες διεθνείς εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, η Μόσχα είχε την ευκαιρία να προβάλλει το νέο όπλο της, για να προσελκύσει αγοραστές από το εξωτερικό.

(onalert.gr με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία αρχείου)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis