Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
κυριακακος
07:59 | 22/09/2024

Ανάρτηση του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τάκη Κυριακάκου:

 

Εχθές πρωινές ώρες στην περιοχή των Εξαρχείων ένα ανώνυμα τηλεφώνημα ενός πολίτη για ύποπτο όχημα, στο τηλςφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, στάθηκε αφορμή ώστε να εξιχνιαστεί μια πολύ καλή υπόθεση που αφορούσε την κλοπή οχημάτων από διάφορα πάρκινγκ στην περιοχή των Εξαρχείων. Γι αυτή την υπόθεση σύντομα ήρθαν στο φως της ενημέρωσης αρκετές πτυχές της., Γράφτηκαν και ,δημοσιεύτηκαν κάποια πράγματα τα οποία σε κάποιους απ τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς αφήνουν μια επίγευση αδικίας.

Κυρίως γιατί η είδηση παρουσιάστηκε απ τα μέσα ως αποκλειστική επιτυχία του ΤΑ Εξαρχείων, χωρίς πουθενά να αναφέρετε ότι εξ αιτίας του επαγγελματσμού με τον οποίο λειτούργησε το πλήρωμα του περιπολικού της ΑΔ που πήγε στο σημείο ,κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη. Κάτι που είχε καταλυτικό ρόλο στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και την ανεύρεση των13 κλεμμένων οχημάτων..

Προφανώς στο τέλος της ημέρας αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την ΕΛΑΣ .

Επίσης τους πολίτες αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών ώστε να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς, κι όχι ενδεχομένως ποια υπηρεσία έκανε τι προς αυτήν την κατεύθυνση μεμονωμένα..

Ο λόγος που γράφω αυτές τις γραμμές είναι γι αυτούς που πασχίζουν και μοχθούν καθημερινά στον δρόμο.Για τους οποίους τα εύσημα απ την κοινωνία για αυτή τους την προσπάθεια είναι ένα τεράστιο κίνητρο και μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση. Είναι όμως και η καταξίωση στα μάτια των συναδέλφων μας.

Για να είμαι λοιπόν σαφής και ξεκάθαρος και να προλάβω τους κακεντρεχείς, δεν προσπαθώ μέσα απ αυτές τις γραμμές να μειώσω κανενός αστυνομικού και καμίας υπηρεσίας την προσπάθεια. Απεναντίας. Για τους συναδέλφους μου που υπηρετούν στο ΤΑ Εξαρχείων, τους οποίους έχω την τιμή να γνωρίζω πολλούς απ αυτούς προσωπικά ,θα πω ένα μεγάλο μπράβο για την διερεύνηση της υπόθεσης. Όλοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής που εργάζονται και την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.

Ένα μεγάλο μπράβο όμως και στους συναδέλφους μου απ την Δ αλλαγή περιπολικών της ΑΔ, που χάρη σε αυτά που προανέφερα, εργάστηκαν έξυπνα με επαγγελματισμό , φιλότιμο και αξιοποίησαν μια πληροφορία στον μέγιστο βαθμό.

Οι ενέργειες τους αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του δράστη που ήταν δραπέτης φυλακών και έτσι φτάσαμε σε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα για τους κατόχους των κλεμμένων οχημάτων.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis