Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
kl
22:14 | 16/09/2024

Πέντε συλλήψεις έγιναν εν μέσω ομοσπονδιακής έρευνας για ναρκωτικά που σχετίζονται με τον θάνατο του πρωταγωνιστή των «Friends» Μάθιου Πέρι.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι μια έρευνα αποκάλυψε ένα «ευρύ υπόγειο εγκληματικό δίκτυο», συμπεριλαμβανομένων των γιατρών του Perry, οι οποίοι «εκμεταλλεύτηκαν» τον ηθοποιό πουλώντας του κεταμίνη.

Διαβάστε επίσης

«Αυτό το δίκτυο περιελάμβανε διάφορους μεσολαβητές, δύο γιατρούς και μια σημαντική πηγή προμήθειας φαρμάκων γνωστή ως «Η Βασίλισσα της Κεταμίνης»», δήλωσε ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Μάρτιν Εστράντα, ανακοινώνοντας τις κατηγορίες. «Αυτοί οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα θέματα εθισμού του κ. Perry για να πλουτίσουν. Ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος. Ήξεραν ότι αυτό που έκαναν εγκυμονούσε μεγάλο κίνδυνο για τον κύριο Πέρι, αλλά το έκαναν ούτως ή άλλως».

Οι κύριοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο γιατρός Salvador Plasencia και ο έμπορος ναρκωτικών Jasveen Sangha, όπως αναφέρει το Variety. Μαζί, συνεργάστηκαν με τον γιατρό Mark Chavez, τον βοηθό του Perry Kenneth Iwamasa και έναν «μεσίτη» που ονομάζεται Erik Fleming για να αποκτήσουν κεταμίνη και να την πουλήσουν στον Perry, ο οποίος πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 2023 σε ηλικία 54 ετών. Ο Chavez, ο Iwasama και ο Fleming έχουν ομολόγησε την ενοχή τους για διάφορες κατηγορίες.

Ο Plasencia και ο Sangha κατηγορήθηκαν και οι δύο για διανομή κεταμίνης. Ο Sangha, κάτοικος του Βόρειου Χόλιγουντ που έχει διπλή υπηκοότητα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορήθηκε επίσης για πολλά άλλα αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, αναφέρει το NBC.

Πριν από τον θάνατό του, ο Perry φέρεται να υποβαλλόταν σε θεραπεία με κεταμίνη για την κατάθλιψη και το άγχος. Σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση του ιατροδικαστή, «Στα υψηλά επίπεδα κεταμίνης που βρέθηκαν στα μεταθανάτια δείγματα αίματος του, οι κύριες θανατηφόρες συνέπειες προκλήθηκαν τόσο από την καρδιαγγειακή υπερδιέγερση όσο και από την αναπνευστική καταστολή».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis