Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:59 | 08/09/2024

Ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Με μεγάλη χαρά βρέθηκα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου είχαμε την δυνατότητα για μια ακόμη φορά να παρουσιάσουμε σημαντικές και πρωτοπόρες δράσεις της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης

Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση 2 επιπέδων. Το ένα είναι η χρήση της τεχνολογίας.

Η αποτελεσματικότερη δράση της ΕΛ.ΑΣ με νέα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.

Το δεύτερο είναι η προτεραιοποίηση και η νέα διάσταση στα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης.

Τα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας, στα οποία η αστυνομία αυτή τη στιγμή αποτελεί τον πυλώνα στήριξης της κοινωνίας, αλλά και της στήριξης των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας. Οι γυναίκες σπάνε τη σιωπή και εμείς σπάμε τον κύκλο της βίας.

Η βία των ανηλίκων, η οποία εξαπλώνεται ραγδαία και εμείς ως Αστυνομία γινόμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και με συμπαραστάτη την εταιρική κοινωνική ευθύνη, τις επιχειρήσεις της χώρας, όπως η Vodafone που βοήθησε να γίνει πραγματικότητα ένα νέο πρωτότυπο application. Παρουσιάσαμε σήμερα αυτή τη νέα εφαρμογή, ένα νέο panic button, που θα χορηγηθεί σε όσους το επιθυμούν σε παιδιά και γονείς, που μαζί με το 10201, την τηλεφωνική γραμμή της αστυνομίας για τις καταγγελίες ανηλίκων, δημιουργούμε μια ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας και αποφυγής αναίτιων επιθέσεων από παιδιά σε παιδιά.

Η οπαδική βία η οποία δυστυχώς αποδεικνύεται μέρος του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και τα θέματα της τροχαίας αστυνόμευσης, ο έλεγχος της οδικής μας συμπεριφοράς, ζητήματα, τα οποία είναι καθημερινά που αφορούν τις ζωές μας.

Συγχαίρω πραγματικά τη Διεύθυνση Αστυνομίας και όλες τις υπηρεσίες του Νομού Θεσσαλονίκης για τη δουλειά και το έργο που προσφέρουν στους πολίτες της πόλης αλλά και όλο το σώμα της αστυνομίας που δίνει τον δικό του αγώνα καθημερινά για την ασφάλεια των πόλεων και την προστασία των πολιτών. Στόχος μας είναι να γίνουμε αποτελεσματικότεροι σε όλα τα ζήτημα τα οποία έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των πολιτών και κυρίως την ασφάλεια τους.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis