Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
py
22:44 | 21/06/2024

Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, η τελετή ορκωμοσίας της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς Ανθυποπυραγών εκ Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Ο Υφυπουργός απένειμε τα διπλώματα στους είκοσι εννέα (29) απόφοιτους, παρουσία του Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Νικόλαου Ρουμελιώτη.

Διαβάστε επίσης

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμος Β΄ Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης.

Κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, η Διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Πύραρχος Σταυρούλα Μπονέ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «…Έχω την τιμή να σας αναφέρω την ολοκλήρωση του προγράμματος  σπουδών της 14ης  Εκπαιδευτικής Σειράς Ανθυποπυραγών Γενικών Καθηκόντων εκ Πυρονόμων  της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Στα πλαίσια μιας  σύγχρονης  εκπαίδευσης  στελεχών, οι οποίοι υπηρετούν με αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και το δύσκολο  έργο τους ο σκοπός της Πυροσβεστικής  Ακαδημίας  με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, είναι να λάβουν οι σπουδαστές τις γνώσεις που απαιτούνται για να θωρακιστούν και να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους. Αξιοποιείστε τις γνώσεις που αποκτήσατε γιατί αναλαμβάνετε ευθύνη για ένα έργο – λειτούργημα, μεγάλης κοινωνικής αποδοχής , ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο,  επικίνδυνο αλλά συναρπαστικό. Ανταποκριθείτε με ψυχή και δυναμισμό, πίστη και ήθος, συναδελφικότητα κι αλληλεγγύη. Γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλατε, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ευδόκιμη αποφοίτηση σας και σας εύχομαι ολόψυχα  υγεία ψυχική και σωματική, οικογενειακή ευτυχία, δύναμη και σθένος για μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στη ζωή σας. Ο όρκος που μόλις δώσατε είναι ιερός και σας δεσμεύει για το υπόλοιπο του υπηρεσιακού σας βίου.…».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, λαμβάνοντας το λόγο, συνεχάρη τους απόφοιτους Αξιωματικούς τονίζοντας ότι πλέον  «…Αξιότιμα Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος θέλω και εγώ με την σειρά μου να σας συγχαρώ για την αποφοίτησή σας και για τον όρκο που δώσατε.

Πλέον, ενταχθήκατε στον χώρο των Αξιωματικών έχοντας εφοδιαστεί με τις γνώσεις που χρειάζονται ώστε ως επικεφαλής, ως ηγέτες των τμημάτων σας να συμβάλετε στην αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, για να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Μια αλλαγή που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς παίρνοντας μορφή κρίσης και προκαλώντας ένα ασταθές περιβάλλον σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας σημαντικά τη λεκάνη της Μεσογείου και βεβαίως την Χώρα μας.

Με σκοπό να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή επενδύουμε στη βασική πηγή της ισχύος μας που είναι τα στελέχη μας, τα οποία μέσα από την κατάλληλη εκπαίδευση και επιμόρφωση θα μπορούν να παίρνουν δυναμικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών. Ταυτόχρονα, δια μέσω του προγράμματος ΑΙΓΙΣ ενισχύουμε τον εξοπλισμό μας σε επίγεια και εναέρια μέσα, σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, σε νέες τεχνολογίας για την επιτήρηση και την επιχειρησιακή δράση στο πεδίο.

Ήδη έχουν υπογραφεί έξι (6) συμβάσεις αξίας 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον βασικό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας. Επιπρόσθετα για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε 16 Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων στελεχωμένες με περισσότερους από 1150 δασοκομάντος σε όλη την Επικράτεια. Κι όλα αυτά για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας επενδύοντας στην πρόληψη ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο της πυρκαγιάς με προληπτικές δράσεις.

Με βάση λοιπόν αυτά, σας τονίζω ότι, εσείς είστε εκείνοι που θα πρέπει να κινητοποιήσετε, να ηγηθείτε και να αντιμετωπίσετε κάθε κίνδυνο που θα προκύψει, είτε φωτιά είτε πλημμύρα είτε οποιαδήποτε άλλη φυσική ή ανθρωπογενή καταστροφή. Είστε το παράδειγμα για να αντλούν δύναμη οι υφιστάμενοί σας, κυρίως στο πεδίο. Σε μια αποστολή δύσκολη, με υψηλό ρίσκο, για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού Περιβάλλοντος. Οι συνάδελφοί σας αυτές τις μέρες δίνουν μάχη στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της Χώρας μας αντιμετωπίζοντας πολλές και δύσκολες πυρκαγιές. Οι συνθήκες σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα αναμένονται δυσμενείς και θα πρέπει στο πεδίο να επιχειρείτε πάντα με γνώμονα την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των συναδέλφων σας.

Εύχομαι σε όλους σας καλή σταδιοδρομία και καλή αντιπυρική περίοδο..», κατέληξε ο Υφυπουργός και ευχήθηκε στους απόφοιτους υγεία και καλή εξέλιξη στον επαγγελματικό τους βίο.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος και ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστράτηγος Δημοσθένης Ραγκαβάς. Επίσης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλειος Ξυπολυτάς.

Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν ο Yποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομητούδης, Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΕΑ, ο Ταξίαρχος Θεόδωρος Ζήκος, Δ/ντης ΓΕΣ/ΔΥΠ, ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΣ, ο Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Χρήστου, ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΝ, ο Ταξίαρχος Διονύσιος Κωστής, Διοικητής Σχολής Μετεκπαίδευσης ΕΛ.ΑΣ., ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής και λοιποί προσκεκλημένοι και συγγενείς των απόφοιτων Ανθυποπυραγών.

Σημειώνεται, ότι η φοίτηση των Ανθυποπυραγών εκ Πυρονόμων στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι ετήσια και λειτουργεί κατ’ εφαρμογή του νόμου 4662/2020.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis