Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΕΦΙΠΠΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
18:19 | 13/10/2024

Το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης Σιάτλ στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ θέλει να τερματίσει την έφιππη μονάδα περιπολίας του και να δώσει στους αστυνομικούς του άλλα καθήκοντα.

Με τη μείωση του αστυνομικού προσωπικού κατά 30% από το 2018, οι αστυνομικοί της έφιππης μονάδας περιπολίας χρειάζονται αλλού, όπως δήλωσε η Angela Socci, εκτελεστική διευθύντρια οικονομικών του τμήματος ενώπιον της επίλεκτης επιτροπής προϋπολογισμού του δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης

Η ίδια σημείωσε ότι το αστυνομικό τμήμα έχει εξαλείψει άλλες μονάδες τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της τροχαίας και των κοινοτικών ομάδων καταπολέμησης του εγκλήματος, για να αντιμετωπίσει την κρίση προσωπικού. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν 101 λιγότεροι ντετέκτιβ στις ανακριτικές μονάδες — συμπεριλαμβανομένων των μονάδων πρόληψης ανθρωποκτονιών κι ενόπλων ληστειών — σε σχέση με το 2018, όπως είπε η Socci.

Η διάλυση της έφιππης περιπολίας αναμένεται επίσης να εξοικονομήσει χρήματα, αναφέρουν οι Seattle Times.

Η εξάλειψη της συγκεκριμένης αστυνομικής μονάδας θα εξοικονομήσει στο τμήμα περίπου 230.000 δολάρια το επόμενο έτος και 237.000 δολάρια το 2026, δήλωσε ο προσωρινός αρχηγός της αστυνομίας του Σιάτλ, Σου Ραρ. Σημείωσε ότι το κόστος σίτισης και εκπαίδευσης των πέντε αλόγων και του ενός πόνυ της μονάδας, καθώς και η λειτουργία του στάβλου στο Westcrest Park του Δυτικού Σιάτλ είναι «πολύ ακριβά».

Μια δημόσια ακρόαση για την πρόταση διάλυσης της έφιππης περιπολίας έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis