Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:59 | 29/02/2024

Πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να ξαναγραφτούν έξω από τη Βουλή τα τα ονόματα των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Τα ονόματα των θυμάτων είχαν γράψει χθες φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά σήμερα Πέμτη (29/2) ο Φρούραρχος της Βουλής φέρεται να έδωσε την εντολή να σβηστούν.

Διαβάστε επίσης

Ειδικότερα, πηγές του φρουραρχείου σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων αναφέρουν πως «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία».

«Κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα».

«Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου» διευκρινίζεται.

«Συγγνώμη» από τον Δήμο Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων

«Ουδέποτε δόθηκε εντολή» να σβηστούν τα 57 ονόματα των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, μπροστά από τη Βουλή τόνισε η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνα Μπέη, ζητώντας συγγνώμη.

Ειδικότερα, «συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής».

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη» σημείωσε.

Ζήτησε, δε, συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες» που όπως είπα, «ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

cnn.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis