Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
 Μικέλα Σίφριν
22:44 | 30/12/2023

Στις 11 Μαρτίου 2023 στο Άρε της Σουηδίας, η σταρ του αλπικού σκι, Μικέλα Σίφριν, πανηγύρισε την 87η νίκη της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Με αυτή την επιτυχία της, η Αμερικανίδα «εκθρόνισε» έναν άλλο θρύλο, τον Ίνγκεμαρ Στένμαρκ, και έγινε η κάτοχος του ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε Παγκόσμιο Κύπελλο από οποιονδήποτε αθλητή του αλπικού σκι.

 Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε από την έναρξη της σεζόν 2022-2023. Έχοντας ήδη 74 «πρωτιές» σε Παγκόσμια Κύπελλα, η Αμερικανίδα σκιέρ απείχε μόλις οκτώ νίκες από το ρεκόρ γυναικών, το οποίο κατείχε η συμπατριώτισσά της, Λίντσεϊ Βον (82), ενώ χρειάστηκε να πανηγυρίσει άλλες 12 φορές για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 86 νικών του Σουηδού Ίνγκεμαρ Στένμαρκ.

Διαβάστε επίσης

 Το ρεκόρ της Βον ισοφαρίστηκε στις 8 Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια η Σίφριν το ξεπέρασε 16 ημέρες αργότερα. Για το ρεκόρ του Στένμαρκ θα έπρεπε να περιμένει άλλον ενάμιση μήνα, μέχρι η Σίφριν να το ισοφαρίσει στις 10 Μαρτίου. Το «έσβησε» την επόμενη μέρα επικρατώντας στο σλάλομ στο Άρε.
 Δύο μέρες πριν τα 28α γενέθλιά της, η Αμερικανίδα-θαύμα, με καταγωγή από το Βέιλ του Κολοράντο, έσπασε ένα ρεκόρ 34 ετών.

 Η Μικέλα Σίφριν είναι «πραγματικά εντυπωσιακή, φανταστική», όπως την επαίνεσε ο Ίνγκεμαρ Στένμαρκ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), προβλέποντας ότι μπορεί να «κερδίσει 100 αγώνες και ακόμη περισσότερους».

 Εννέα μήνες αργότερα, αφού τελείωσε τη σεζόν με 88 νίκες και μια πέμπτη μεγάλη κρυστάλλινη σφαίρα, δείχνει να πλησιάζει σταδιακά... Με τρεις νίκες ήδη φέτος τον χειμώνα, παρά τη λιγότερο... εκθαμβωτική κυριαρχία της σε σχέση με πέρυσι, έχει μέχρι τώρα 91 επιτυχίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

 Α. Βαζογιάννης - ΑΠΕ/ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis