Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Τι έδειξε νέα έρευνα για τα ποσοστά τραυματισμών στο κεφάλι και τις ψυχολογικές επιπτώσεις στους αστυνομικούς
22:44 | 13/09/2024

Μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της πολιτείας Οχάιο των ΗΠΑ ρίχνει φως στα περιστατικά τραυματισμών και των σχετικών συμπτωμάτων αυτών στην ψυχική υγεία των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το 74% των αστυνομικών που ερωτήθηκαν ανέφερε ιστορικό ενός ή περισσότερων τραυματισμών στο κεφάλι, ενώ στο 30% των περιπτώσεων ο τραυματισμός στο κεφάλι συνέβη κατά τη διάρκεια υπηρεσίας. Περαιτέρω ανάλυση σε σχέση με τα περιστατικά τραυματισμών έδειξε ότι η κατάσταση μετατραυματικού στρες και τα συμπτώματα κατάθλιψης ήταν υψηλότερα σε όσους είχαν υποστεί έναν ή περισσότερους τραυματισμούς στο κεφάλι.

Διαβάστε επίσης

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στις 5 Αυγούστου 2024 στο «Journal of Head Trauma Rehabilitation».

Οι ερευνητές εξέτασαν 381 μέλη του προσωπικού επιβολής του νόμου του Οχάιο σχετικά με το ιστορικό κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, τα χρόνια υπηρεσίας τους και την ανάθεση καθηκόντων τους. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια αξιολόγησης συμπτωμάτων PTSD και κατάθλιψης.

Από τους ερωτηθέντες, 282 ανέφεραν έναν ή περισσότερους τραυματισμούς στο κεφάλι ύστερα από περιστατικά όπως πτώση ή χτύπημα από κάτι ή κάποιον, τροχαίο ατύχημα ή έκθεση σε έκρηξη. Πάνω από το 50% των συμμετεχόντων ανέφεραν τραυματισμούς στο κεφάλι που συνεπάγονταν απώλεια συνείδησης ή που ακολουθήθηκαν από αίσθημα ζάλης ή σύγχυσης ή κενό στη μνήμη - όλα τα σημάδια μιας πιθανής τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης.

Το εννέα τοις εκατό του συνόλου των ερωτηθέντων εμφάνισε συμπτώματα PTSD, ενώ το 36% ανέφερε ήπια ή μεγαλύτερα συμπτώματα κατάθλιψης.

Η μελέτη των τραυματισμών στο κεφάλι και η συσχέτισή τέτοιων τραυματισμών με PTSD και συμπτώματα κατάθλιψης προέκυψε από τη μακροχρόνια συνεργασία ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου με ερευνητές και κλινικούς γιατρούς της Πολιτείας του Οχάιο με στόχο τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των αστυνομικών. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πόσο άμεση είναι η ανάγκη για την υιοθέτηση μέτρων που θα βελτιώσουν την ποιότητα των επαγγελματικών συνθηκών εργασίας των αστυνομικών, αφού τα ποσοστά σωματικών και ψυχολογικών επιπτώσεων είναι μεγάλα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis