Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 13/11/2023

Άλλες πέντε φορές είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, ο 17χρονος Ρομά, που έπεσε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου, από την σφαίρα αρχιφύλακα στη Βοιωτία, όταν μετά από καταδίωξη προσπάθησε να του αρπάξει το πιστόλι του, και αυτό εκπυρσοκρότησε σύμφωνα με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Τα πρώτα ευρήματα είναι συμβατά με τον ισχυρισμό του αρχιφύλακα, που κατέθεσε ότι ο 17χρονος βγήκε από το BMW με τα φιμέ τζάμια, και προσπάθησε να του κλέψει το όπλο του, αλλά αυτό αναμένεται να πιστοποιηθεί σήμερα από τον ιατροδικαστή που θα ερευνήσει αν τα χέρια του θύματος έχουν πυρίτιδα.

Διαβάστε επίσης

Πως έγινε η φονική καταδίωξη – Τόν κυνηγούσαν για 20 χλμ

Το vradini. gr παρουσιάζει καρέ καρέ το σκηνικό της φονικής καταδίωξης, διάρκειας μισής ώρας, σε μια απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, το σκηνικό του θανάτου στη Βοιωτία ξεδιπλώθηκε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, όλα ξεκίνησαν ως εξής:

«Στις 11/11/2023 και ώρα 23:45, στο Λεοντάρι Βοιωτίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, έλαβε χώρα θανάσιμος τραυματισμός 17χρονου Ρομά, όταν αυτός επιχείρησε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού και αυτό εκπυρσοκρότησε. Ειδικότερα στις 11/11/2923 ώρα 23:15, στον Αλίαρτο Βοιωτίας, ενώ ο 45χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα ..., εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας με υπηρεσιακό επιβατικό όχημα, ενήργησε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας (σ.σ.: αναφέρεται στο ονομα), ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε με αυτά και διέφυγε με αυτο, κινούμενος προς Θήβα μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Το ως άνω όχημα ακολουθήθηκε από τον ανωτέρω αστυνομικό, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκαν αρχικά από το Κέντρο R/T της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και ακολούθως η Α’ ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενής περιπολίας, κατά τις ώρες 22:00-06:00 και βρισκόταν στην περιοχή της Θήβας, η οποία κινήθηκε προς Αλίαρτο, μέσω της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς – Θηβών.

Στο ύψος της διασταύρωσης Καναβαρίου -επί της επαρχιακής οδού Λιβαδειάς-Θηβών- η Α’ ΟΠΚΕ, αποτελούμενη από έναν 41χρονο αρχιφύλακα και έναν 43χρονο υπαρχιφύλακα, οι οποίοι κινούνταν με συμβατικό υπηρεσιακό όχημα, εντόπισαν το διαφεύγον όχημα, το οποίο εκ νέου δεν συμμορφώθηκε σε ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ και εξήλθε της εν λόγω επαρχιακής οδού, κινούμενος προς Δομβραίνα Βοιωτίας. Περί ώρα 23:45 της ίδιας, το εν λόγω όχημα, ενώ συνέχισε να ακολουθείται από την Α’ ΟΠΚΕ, εισήλθε στην Τ.Κ. Λεονταρίου Βοιωτίας, όπου προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ως εκ τούτου ακινητοποιήθηκε.

Κατόπιν τούτου προσέγγισαν το σημείο οι αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ, προκειμένου να προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, ο αρχιφύλακας πλησίασε το ύποπτο όχημα κρατώντας το ιδιωτικό ατομικό του πιστόλι, ο οδηγός του οχήματος ηλικίας 18 ετών εξήλθε αυτού και επιχείρησε να αφαιρέσει το όπλο του αστυνομικού το οποίο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον θανάσιμα στο αριστερό άνω άκρο και στον τράχηλο.

Ο θανάσιμα τραυματισθείς, μετεφέρθη άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών. Στο όχημα επέβαιναν πέραν του θανόντος ως συνοδηγός ο αδερφός του 16 ετών και ως συνεπιβάτες μια 16χρονη και η αδερφή της 15 ετών».

Βοιωτία: Έτσι εκπυρσοκρότησε το όπλο! «Έπιασε το πιστόλι μου και πήγε να το αφαιρέσει»

Ο 41χρονος αρχιφύλακας στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λειβαδιάς, κατέθεσε πως κατέβηκε από το υπηρεσιακό όχημα, κρατώντας το όπλο του στα χέρια.

Ο συνάδελφός του με το όπλο προτεταμένο πήγε από την πλευρά του συνοδηγού και ο ίδιος από την πλευρά του οδηγού.

«Το τζάμι ήταν φιμέ και δεν έβλεπα στο εσωτερικό του οχήματος. Του χτύπησα το τζάμι και του ζήτησα να εξέλθει από το όχημα. Δεν υπάκουσε τις εντολές του, άνοιξα την πόρτα και τον έβγαλα από το αυτοκίνητο για σωματικό έλεγχο.

Τότε έπιασε το πιστόλι μου και προσπάθησε να το αφαιρέσει. Στην προσπάθεια μου να τον αποτρέψω, το όπλο εκπυρσοκρότησε. Πάγωσα όταν άκουσα τον πυροβολισμό και είδα τον οδηγό να πέφτει αιμόφυρτος στο δρόμο», φέρεται να κατέθεσε ο 41χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ Βοιωτίας.

Σήμερα ο αρχιφύλακας θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα Λιβαδειάς.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis