Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:19 | 13/06/2023

Στον περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Χανιά τελέστηκε στις 11.30’ το πρωί της Κυριακής προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού η επίσημη δοξολογία προς τιμήν της Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία έχει γίνει θεσμός και τιμάται με λαμπρότητα σε όλη τη χώρα.  

Το παρών έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Χανίων με αρκετά μέλη του, όπως και πολλούς εν ενεργεία συναδέλφους τους, εκπροσώπους κομμάτων, στρατιωτικών όλων των όπλων, άλλων σωμάτων ασφαλείας  και αυτοδιοικητικών Αρχών.     

Διαβάστε επίσης

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας καθιέρωσαν από το 2005 την ημέρα εορτής των Αγίων Πάντων προς τιμή για τους απόστρατους με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού. 

Στα Χανιά μάλιστα τα τελευταία χρόνια πνέει άλλος αέρας με την ανάληψη του Διοικητικού Συμβουλίου Αποστράτων από νεότερους, οι οποίοι κατόρθωσαν με την συλλογική τους προσπάθεια να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των μελών και όλοι μαζί να συμβάλλουν και να συμμετάσχουν στις διάφορες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου ανέγνωσε η υπαστυνόμος Β’ Σταματία Καλογριά υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “ Τιμούμε ανθρώπους, που κατά τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκαν σκληρά στερούμενοι συχνά προσωπικές και οικογενειακές στιγμές και επέδειξαν αυταπάρνηση, εκτελώντας το καθήκον τους απέναντι στο έγκλημα και την ανομία, εμπεδώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες”, ενώ συνεχίζοντας τονίστηκε: “ Είμαστε ευγνώμονες για όλα τα εφόδια που μας έχετε κληροδοτήσει και σε κάθε περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και σεβόμαστε τυχόν υποδείξεις σας, οι οποίες μπορεί να συνδράμουν θετικά στην έκβαση της αποστολής μας”

“Συνεχίζοντας η υπαστυνόμος την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Αρχηγού, κατέληξε ως εξής: “ Η αστυνομική οικογένεια γιορτάζει και τιμά τους απόστρατους αστυνομικούς. Τιμά ανθρώπους που μεταλαμπάδευσαν παλαιότερα και εξακολουθούν να το πράττουν και σήμερα, τους “πολιτιστικούς χυμούς” του παρελθόντος στις νεότερες γενιές. Θέλω να παραδειγματιστούμε από το θάρρος τους και να επωφεληθούμε από τις εμπειρίες τους και σε συνδυασμό με τις γνώσεις που διαθέτετε, να οδηγήσουμε την Αστυνομία μας μπροστά. Νιώθω χρέος μου να εκφράσω για ακόμη μια φορά την  περηφάνια μου προς τους απόστρατους συναδέλφους και συνάμα ως Αρχηγός του Σώματος, την απέραντη ευγνωμοσύνη μου για την προσφορά τους στους σημερινούς νεότερους εν ενεργεία συνεργάτες αστυνομικούς”.  

Σημείωση σύνταξης: Ο γράφων ως γιος απόστρατου αστυνομικού με σημαντική προσφορά μελετών και πολύχρονου αγώνα κατά της ασυδοσίας που αφορά τα κρατικά οχήματα, με κάνουν ν’ απορώ πως είναι δυνατόν να διαιωνίζεται ο αναχρονισμός σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και να διώκονται άδικα όσοι τολμούν όπως τον πατέρα μου, να εκλείψουν τα κακώς κείμενα… Έλεος!

Από μεριάς του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Χανίων Σπύρος Μαυράκης αναφέρθηκε στη συνέχεια με ομιλία του επισημαίνοντας τα εξής: “ Η θεσμοθέτηση της ειδικής εκδήλωσης αυτής προς; τιμήν των αποστράτων υπενθυμίζει στην κοινωνία την διάθεση ζωής των Αστυνομικών που ναι μεν έφυγαν από την ενεργό υπηρεσία με την δράση τους αλλά και έξω στην κοινωνία. Ήταν όλα ωραία και καλά; Και βέβαια όχι. Στην διάρκεια του υπηρεσιακού τους βίου οι σημερινοί απόστρατοι βρέθηκαν πολλές φορές ανάμεσα σε κοινωνικές και πολιτικές συμπληγάδες της εποχής τους, αλλά με ευθύνη εκπλήρωσαν το καθήκον τους, τόσο σε πολεμική όσο και ειρηνική περίοδο με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση πολλές φορές θυσιάζοντας ακόμη και την ζωή τους…”. 

Συνεχίζοντας ο κ. Μαυράκης τόνισε: “Είναι δυσάρεστο και ταυτόχρονα ευχάριστο το γεγονός ότι από την Ελληνική Αστυνομία έφυγε το σώμα μας, αλλά η καρδιά μας έμεινε, για αυτό παραμένουμε συνοδοιπόροι σε μια λεωφόρο αρχών, αξιών και ιδανικών γιατί για σας και για μας, αρχές και αξίες όπως η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά, αλλά και ιδανικά όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η προσφορά στον πολίτη αλλά και η υπέρμετρη αγάπη για την πατρίδα μας είναι που μας κάνουν να δούμε πιο αισιόδοξα το μέλλον”.          

Η εορταστική εκδήλωση έκλεισε με πλουσιοπάροχο κέρασμα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.       

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σπύρος Μαυράκης με τον ε.α. Υπαστυνόμο Β’ Γιάννη Κάκανο

eparxiakofos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis