Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 17/12/2023

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου η εορτή για τους προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίους Τρεις Παίδες Εν Καμίνω.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, του Διοικητή Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Γιώργου Τσικαλά, αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και πλήθους επισήμων τελέστηκε η δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου.

Διαβάστε επίσης

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Κρήτης ανέγνωσε την διαταγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Αργότερα σε δηλώσεις του ο κ. Τσικαλάς είπε «η ημέρα αυτή είναι ξεχωριστή για το Πυροσβεστικό Σώμα» ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σπουδαία αρωγή και πολύτιμη συνεισφορά των Κρητικών πυροσβεστών σε αποστολές στην Αττική, τον Έβρο, την Άνδρο καθώς και στη Θεσσαλία. Παράλληλα ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλους και υγεία και δύναμη στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος προέβη και σε μία προσωπική "εξομολόγηση", για τα 16 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία στο Βώσακο Μυλοποτάμου, όπου κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ορεινή και δύσβατη περιοχή, δημιουργήθηκε το φαινόμενο της καμινάδας, οδηγώντας σε τραγικό θάνατο τρεις εποχιακούς πυροσβέστες από το Ηράκλειο.

Ο ίδιος με έκδηλη συγκίνηση ανέφερε ότι «αυτή η τραγωδία στο Βώσακο με είχε συγκλονίσει και χαράκτηκε ανεξίτηλα μέσα μου. Η προσφορά των ανθρώπων αυτών δεν αποτιμάται…».

 

doxologia1doxologia2

doxologia3

doxologia4

doxologia5

doxologia6

doxologia7

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis