Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:39 | 04/10/2023

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών δύο αλλοδαποί για ληστεία και εκβίαση κατά συναυτουργία σε βάρος 25χρονου αλλοδαπού και για παράβαση των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονου συνεργού τους.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (03-10-2023), 25χρονος αλλοδαπός κατήγγειλε στην ανωτέρω Υπηρεσία ότι νωρίτερα την ίδια ημέρα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον 31χρονο, προκειμένου να τον διευκολύνει στην ανεύρεση εργασίας, μετέβη σε διαμέρισμα στην περιοχή των Συκεών, όπου παρευρίσκονταν ακόμη τέσσερα άτομα.

Διαβάστε επίσης

Όταν αυτός αρνήθηκε την εργασία που του πρόσφεραν, άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ ο 31χρονος τον απείλησε με πιστόλι κι ένας εκ των δραστών, τον τραυμάτισε ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο. Ακολούθως του αφαίρεσαν το ποσό των 800 ευρώ και προσωπικά του έγγραφα και αντικείμενα, ενώ παράλληλα απαίτησαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής του.

Άμεσα, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην ανωτέρω οικία, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 19 ετών.

Εντός της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Χρηματικό ποσό 2.480 ευρώ και 60 λίρες Τουρκίας,
  • Διαρρηκτικά εργαλεία (τσεκούρι και μεταλλικές λάμες),
  • Ποσότητα άγνωστης καπνικής ουσίας και μικροποσότητα κάνναβης και
  • Διάφορα έγγραφα και αντικείμενα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis