Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:44 | 21/01/2024

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα ουκρανικό πλήγμα σε μια αγορά της υπό τον ρωσικό έλεγχο πόλης Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της περιφέρειας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν.

«Αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για 25 νεκρούς επιβεβαιώθηκαν. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών δύο παιδιά...», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Κουλέμζιν, τον δήμαρχο που διόρισε η Μόσχα στην πόλη του Ντονέτσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια πολυσύχναστη συνοικία όπου βρίσκονται καταστήματα και μια αγορά.

Ο Πουσίλιν είπε πως την πόλη βομβάρδισε το ουκρανικό πυροβολικό. Προς το παρόν η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Φωτογραφίες και βίντεο του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από το σημείο δείχνουν ανθρώπους να κλαίνε, ορισμένοι εκ των οποίων λένε πως έχασαν συγγενείς τους και πτώματα να κείτονται στο χιόνι, κοντά σε μία από τις αγορές της πόλης.

Ένας προηγούμενος απολογισμός των αρχών που έχει εγκαταστήσει η Μόσχα έκανε λόγο για 18 νεκρούς και 10 τραυματίες.

Η Ρωσία καταγγέλλει μια "βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια" μετά το πολύνεκρο ουκρανικό πλήγμα στο Ντονέτσκ

Η Ρωσία καταδίκασε σήμερα το ουκρανικό πλήγμα στο Ντονέτσκ που είχε ως απολογισμό τουλάχιστον 25 νεκρούς και 20 τραυματίες, χαρακτηρίζοντάς το μια «βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια» που καταδεικνύει «την αναγκαιότητα να επιτύχουμε όλους τους στόχους» στην Ουκρανία.

«Το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, το οποίο στηρίζουν οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους, για μία ακόμη φορά διέπραξε μια βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του άμαχου πληθυσμού της Ρωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis