Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης
Τα κομμάτια ενός σκοτεινού παζλ, το οποίο συνθέτουν αιματηρά περιστατικά με «πρωταγωνιστές» μέλη της τουρκικής μαφίας, συγκεντρώνουν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Διαβάστε επίσης
Η τελευταία πράξη γράφτηκε με το διπλό φονικό Τούρκων στη Γλυφάδα, το οποίο συνδέεται -κατά τις εκτιμήσεις αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.- με άλλα αιματηρά επεισόδια που έχουν λάβει χώρα στην Αθήνα.
Όπως είχε γράψει το iEidiseis, στο μικροσκόπιο μπαίνει περιστατικό καταδίωξης Τούρκων τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι την ημέρα εκείνη απετράπη συμβόλαιο θανάτου με δράστες Τούρκους και θύματα μέλη αντίπαλης συμμορίας. Άντρες της ΟΠΚΕ έκαναν σήμα σε τζιπ να σταματήσει και τότε ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, το τζιπ προσέκρουσε σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και ακινητοποιήθηκε. Οι τρεις από τους επιβαίνοντες εξαφανίστηκαν, ενώ ο τέταρτος συνελήφθη. Τα δύο κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν θεωρούνται πολύτιμα για τις ελληνικές Αρχές. Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι επιβαίνοντες στο όχημα είχαν πάνω τους όπλα για να εκτελέσουν ομοεθνείς τους.
Το περιστατικό της 26ης Νοεμβρίου στον Άγιο Παντελεήμονα συνδέεται -κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.- με το διπλό φονικό στη Γλυφάδα. Μάλιστα, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους Τούρκους που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ευρύτερης έρευνας φέρονται να είχαν χαρτογραφηθεί κατά το παρελθόν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία συμπεριέλαβε τα ονόματά τους σε σχετική απόρρητη έκθεση για την τουρκική μαφία.
Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος μπαίνει και ένα ακόμα φονικό επεισόδιο που είχε γίνει το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου στην περιοχή της Κυψέλης. Τότε είχε δολοφονηθεί ένας 39χρονος Τούρκος την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του. Οι δράστες ήταν «επαγγελματίες», επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν καταφέρει να εξαφανιστούν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε βάρος του θύματος εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Τουρκία για υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος.
Μέχρι σήμερα οι ελληνικές Αρχές δεν είναι σε θέση να ξέρουν εάν η δολοφονία του 39χρονου σχετίζεται με το διπλό φονικό στη Γλυφάδα, ενώ τονίζεται ότι οι εγκληματικές οργανώσεις της Τουρκία -που λύνουν τις διαφορές τους επί ελληνικού εδάφους- είναι τουλάχιστον τέσσερις (γεγονός που περιπλέκει την έρευνα σε σχέση με τα πρόσωπα που «αντιμάχονται»).
Την ίδια ώρα, διάχυτος είναι ο φόβος ότι ο κύκλος αίματος της τουρκικής μαφίας στη χώρα μας δεν έχει κλείσει. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό των πέντε Τούρκων που κατάφεραν να εξαφανιστούν μετά την ένοπλη επίθεση στη Γλυφάδα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι πρόκειται για άτομα που προτάσσουν την εξόντωση των αντιπάλων τους, θέτοντας σε δευτερεύοντα «προτεραιότητα» τη λήψη μέτρων για την απόκρυψη της ταυτότητάς τους. Επιτίθενται δηλαδή σε οποιοδήποτε σημείο και σε οποιαδήποτε ώρα αρκεί να πετύχουν τον σκοπό τους, ακόμα και εάν ξέρουν ότι ρισκάρουν σε σημαντικό βαθμό τη σύλληψή τους.
Αυτό αποδείχτηκε στην περίπτωση της Γλυφάδα, όπου οι Τούρκοι έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες, έχουν αφήσει πίσω ένα όπλο, ενώ δύο εξ αυτών συνελήφθησαν λίγα λεπτά αργότερα στην ευρύτερη περιοχή (καθώς δεν είχαν οργανώσει τον τρόπο διαφυγής τους).
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τα άτομα που εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα μας και είχαν συμμετοχή σε δολοφονικές επιθέσεις, πριν αποπειραθούν να εκτελέσουν νέα συμβόλαια θανάτου.