Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:11 | 14/10/2023

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Αιγιαλείας στο κέντρο του Αιγίου και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και στα Πευκάκια, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν 15 στελέχη της Ασφάλειας, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αιγιαλείας και της ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αιγιαλείας.

Διαβάστε επίσης

Η επιχείρηση αφορούσε Στην παραβατικότητα ανηλίκων και την ανάπτυξη συμμοριών ανηλίκων στο κέντρο τη πόλης, οι οποίες προβαίνουν κατά περίπτωση σε περιστατικά βίας ή/και εκφοβισμού άλλων ανηλίκων, με αρκετές φορές τα πράγματα να ξεφεύγουν, καθώς και για την εν γένει αποκατάσταση της ασφάλειας σε μια περιοχή που συχνάζουν νεαρά άτομα.

Πληθώρα καταγγελιών από γονείς έφτασαν στον 3ο όροφο της Ασφάλειας, το τελευταίο διάστημα και αποφασίστηκε από το Διοικητή κ. Ιορδάνη Μαγειράκη, η άμεση κινητοποίηση της Υπηρεσίας για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας μαθητών και παιδιών αλλά και των γονέων τους, που συχνάζουν στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης.

Στη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση έγινε πληθώρα προσαγωγών από τα ανωτέρω σημεία, ενώ στο στάδιο ελέγχου οδηγού μέσα σε σταθμευμένο όχημα στα Πευκάκια ο οδηγός του οχήματος τραυμάτισε δυο αστυνομικούς, όταν οι αστυνομικοί έκαναν γνωστή την ιδιότητα τους και αυτός έβαλε μπροστά τη μηχανή για να τους αποφύγει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ημεδαπός χρησιμοποίησε το όχημα του για να εμβολίσει τους αστυνομικούς και μάλιστα ακόμα και τον ίδιο τον Διοικητή Ασφαλείας που συντόνιζε την επιχείρηση, ο οποίος με ελιγμό της τελευταίας στιγμής κατάφερε να σωθεί από την τρελή πορεία του οδηγού προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Βέβαια ο δράστης δεν υπολόγισε ότι η επιχείρηση ήταν επαγγελματικά σχεδιασμένη και ενώ ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα για να φύγει προς την οδό Σολωμού είδε μπροστά του ένα εκ των τζιπ της ΟΠΚΕ της Ασφάλειας Αιγιαλείας που είχε περικυκλώσει το σημείο όπου και συνελήφθη σε χρόνο αστραπή για πληθώρα ποινικών αδικημάτων και θα οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Το μήνυμα που στέλνεται από υψηλόβαθμες αστυνομικές πηγές της Ασφάλειας είναι απόλυτο και ξεκάθαρο: «Δεν θα επιτρέψουμε τη γκετοποίηση του πιο πολυσύχναστου σημείου της πόλης μας, θα προστατέψουμε τα παιδιά μας και θα κάνουμε όποια δράση απαιτηθεί για το σκοπό αυτό, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράσεις θα είναι αλλεπάλληλες με προσαγωγές και συλλήψεις.

Πηγή:  filodimos.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis