Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 13/04/2021

Παρά το γεγονός ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κρατά «κλειστά» τα χαρτιά της για την ανάπτυξη του μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς στο πλαίσιο του προγράμματος NGAD (Next Generation Air Dominance), εντούτοις δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από την USAF, κάποια πρωτότυπα σχέδια για το πως φαντάζονται τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του.

Το πρόγραμμα αυτό, στο οποίο αρχικά υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για συνεργασία και ανάπτυξη του μαχητικού επόμενης γενιάς από κοινού, φαίνεται πως με την πάροδο των ετών παίρνει σάρκα και οστά, με ολοένα και περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστές.

Στο concept art που δημοσίευσε USAF για το πρόγραμμα NGAD παρουσιάζεται ένα αεροσκάφος το οποίο θα μπορεί να είναι είτε επανδρωμένο είτε όχι, ενώ ακόμα σε πρόσφατη έκθεση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας έγινε αναφορά σε ένα «δελταπτέρυγο» μαχητικό οπλισμένο με πυραύλους.

Όπως προαναφέρθηκε, στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τόσο η αμερικανική αεροπορία όσο και το ναυτικό, ωστόσο οι δύο Κλάδοι των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν προχωρήσει στη σύσταση ξεχωριστών υπηρεσιακών διευθύνσεων για το NGAD.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει έχει προϋπολογισμό 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2019 έως το 2025 για το πρόγραμμα NGAD, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία αεροσκαφών που θα ενισχύσουν το στόλο των F-35 και F-22 και θα επιχειρούν συμπληρωματικά με αυτά τα μαχητικά.

Πηγή: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis