Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 15/08/2021
Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η Virgin Galactic άνοιξε και πάλι τις πωλήσεις εισιτηρίων για τις διαστημικές της πτήσεις, προσφέροντας σ’ όσους έχουν παχύ πορτοφόλι, να κρατήσουν θέση στο υποτροχιακό διαστημικό σκάφος της εταιρείας με τιμή εκκίνησης τα 450.000 δολάρια.
 
Η εταιρεία, ο ιδρυτής της οποίας, Ρίτσαρντ Μπράνσον, έκανε το πρώτο ταξίδι του στα όρια του διαστήματος τον περασμένο μήνα, λέει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τον ερχόμενο χρόνο τις εμπορικές πτήσεις. Η Virgin Galactic προσφέρει τρεις δυνατότητες στους ενδιαφερόμενους: μια απλή θέση στο σκάφος με τιμές που ξεκινούν από τα 450.000 δολάρια (σχεδόν διπλάσιο ποσό σε σχέση με εκείνο των 250.000 δολαρίων που ζητούσε μέχρι πρόσφατα) κράτηση πολλών θέσεων για μέλη οικογενειών και φίλους και κράτηση και των έξι θέσεων σε μια πτήσει, ενώ οι θέσεις για «έρευνα στη μικροβαρύτητα και επαγγελματική εκπαίδευση αστροναύτη», θα στοιχίζουν από 600.000 δολάρια. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Galactic, Μάικλ Κολγκλέιζιερ, η επιτυχία της πρόσφατης πτήσης αναβίωσε το ενδιαφέρον για την προσφορά της εταιρείας.
 
Τα εισιτήρια θα εξασφαλίσουν «οι πρώτοι μιας λίστας που θα σηκώσουν το χέρι», ή άτομα που εντάχθηκαν στον κατάλογο Spacefarer Community της Virgin Galactic καταβάλλοντας τους τελευταίους μήνες προκαταβολή χιλίων δολαρίων. Περίπου χίλια άτομα κατέβαλαν αυτή την προκαταβολή, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του τμήματος επικοινωνιών της εταιρείας, Αλεάνα Κρέιν. Όσοι προτιμήσουν να κρατήσουν μία θέση έναντι 450.000 δολαρίων θα χρειαστεί ίσως να περιμένουν για κάποιο διάστημα να έρθει η σειρά τους, καθώς η λίστα αναμονής μέχρι στιγμής περιλαμβάνει πάνω από 250 άτομα, που είχαν ήδη αγοράσει εισιτήρια έναντι 200.000 – 250.000 δολαρίων από την πρώτη παρτίδα πριν από σχεδόν μία δεκαετία.
 
Η Virgin Galactic ανταγωνίζεται με την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος και την Space X του Έλον Μασκ στην ανάπτυξη της διαστημικής αγοράς. Η επόμενη διαστημική της πτήσει, Unity 23, έχει προγραμματιστεί να απογειωθεί από το Νέο Μεξικό περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis