Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
alert
10:18 | 14/06/2024

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Μάλιστα, ξεκίνησαν και τα σχετικά τηλέφωνα, ενώ αναβάλλεται το υπουργικό συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 14/6 θα ανακοινωθεί η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης

 

Όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 11:30.

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι

Από όταν φούντωσαν οι φήμες για ανασχηματισμό η ονοματολογία δίνει και παίρνει. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι αξιολογεί διαρκώς τους υπουργούς του και, με βάση τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν να μένουν εκτός κυβέρνησης: ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, αλλά και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης. Και οι δυο είναι επικεφαλής σε παραγωγικά υπουργεία και σε τομείς που δεν έχουν δοθεί επαρκείς λύσεις (ακρίβεια, αγροτικό) και κόστισαν στην κυβέρνηση.

Εκτός υπουργικού θέλουν οι πληροφορίες και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Οι πιο τολμηροί βλέπουν επίσης εκτός κυβέρνησης την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, αλλά δεν αποκλείουν ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο που θα πάει η Ελλάδα στην Κομισιόν ακόμα και μετακόμισή της στις Βρυξέλλες.

Όπως ήδη έχουμε γράψει, στο νέο κυβερνητικό σχήμα, είτε με χαρτοφυλάκιο, είτε με επιτελική θέση, στο Μαξίμου τοποθετείται ο σύμβουλος επικοινωνίας, Θωμάς Βαρβιτσιώτης.

Με το ένα πόδι στην κυβέρνηση φέρονται επίσης να είναι, χωρίς να έχει υπάρξει προς το παρόν επικοινωνία, οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μακάριος Λαζαρίδης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Χρήστος Κέλλας.

Γεωργία Αθ. Σκιτζή

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis