Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:13 | 21/09/2017

Το ΧΜ17, η στρατιωτική έκδοση του Sig Sauer P320, δοκιμάζεται εντατικά στα χέρια προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων πριν παραδοθεί για αντικατάσταση του Beretta Μ9 το οποίο αποτελεί το στάνταρντ πιστόλι των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων τουλάχιστον εδώ και μία τριακονταετία. Η επιλογή του ΧΜ17 είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις καθώς το "πολιτικό" P320 φέρεται σε αρκετές περιπτώσεις να εκπυρσοκροτούσε ακουσίως όταν έπεφτε στο έδαφος.

[custom:google-ads]

Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωνε μετά από δοκιμές άφεσης του ΧΜ17 στο έδαφος πως δεν υπάρχει θέμα ενώ από την πλευρά της η κατασκευάστρια εταιρία υποστηρίζει ότι το όπλο πληρεί όλα τα εταιρικά και κυβερνητικά πρότυπα ασφαλείας. Οι πρώτοι που έπιασαν το ΧΜ17 στα χέρια τους ήταν οι επίλεκτοι του 160th SOAR (Special Operations Aviation Regiment) και μέλη της φημισμένης 3ης Μεραρχίας Πεζικού, δοκιμάζοντάς το στο πεδίο βολής του Fort Bragg στην Ν. Καρολίνα.   

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί βολές υπό συνθήκες ψύχους και οι εντατικές δοκιμές θα συνεχισθούν με την συμμετοχή ναυτών, Πεζοναυτών και στρατιωτών διαφόρων ειδικοτήτων. Το σχετικό συμβόλαιο του αμερικανικού Στρατού για την παραγωγή του νέου όπλου, ύψους 580 εκατ. δολαρίων, προβλέπει την δυνατότητα εναλλάξιμης λαβής αλλά και διαμετρήματος του όπλου (modular pistol) καθώς και την δυνατότητα προσαρμογής σιγαστήρα, στάνταρντ και "σπέσιαλ" (extended) γεμιστήρα. Το νέο όπλο δύναται να βάλλει πυρομαχικά διαμετρήματος 9 χιλ. όπως και .357 SIG ή .40 S&W, ωστόσο ο Στρατός επέλεξε τα 9 mm.  

www.onalert.gr

(Φωτο αρχείου)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis