Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δίκη_istock
16:44 | 06/07/2024

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

ΜΕΛΗ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΘΕΜΑ: «Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος »

Το Διοικητικό Συμβούλιο τις ΠΟΕΥΠΣ στην τακτική του συνεδρίαση της 03-07-2024 (μεταξύ άλλων) αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά παντός υπευθύνου αρμόδιου παράγοντα του Πυροσβεστικού Σώματος εμπλέκεται σε :

1. Παράνομες επιφυλακές . Σαν τέτοιες νοούνται αυτές που διατάσσονται χωρίς την ύπαρξη συμβάντος ή με συμβάν τέτοιας κλίμακας που να μην δικαιολογεί επιφυλακή ή προληπτικά με βάση ασαφείς μετεωρολογικές προβλέψεις.

2. Παράνομη καταστρατήγηση ωραρίου, όπως ενδεικτικά η εφαρμογή του μη προβλεπόμενου συστήματος «μία – μία», η προφορική αλλαγή του δείκτη από «2 – 5», η μη χορήγηση ημέρας ανάπαυσης, η κλήση για εργασία σε μέρα ανάπαυσης κλπ .

3. Παράνομες μετακινήσεις προσωπικού.

4. Παράλειψη διοικητικής μέριμνας σε συμβάντα.

5. Παράνομες μεταθέσεις υπαλλήλων ( υπαλλήλων που δεν επέστρεψαν από μετάθεση υπό την επίκληση του «υπεράριθμου», συνδικαλιστών που προστατεύονται κλπ).

Καλούνται οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις και υπάλληλοι που θίγονται να αποστείλουν άμεσα και μέσα σε 5 ημέρες στοιχεία που έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους αναφορικά με τα παραπάνω για την τεκμηρίωση της αναφοράς. ΑΦΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ . Έτσι ώστε να σταλεί σαφές και αποφασιστικό μήνυμα ότι η υπομονή του πυροσβέστη απέναντι στην αναλγησία και την παρανομία έχει πια εξαντληθεί .

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και την ενημέρωση των συναδέλφων.

ΓIΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis