Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
22:00 | 20/10/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, συναντήθηκε την Παρασκευή (20/10) στο Υπουργείο, με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κώστα Μενουδάκο.

Η εγκατάσταση καμερών αποτελεί  προτεραιότητα τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησης όσο και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της γενικότερης αντεγκληματικής πολιτικής και των πολιτικών αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας. Η συμβολή των καμερών θα είναι βασική σε άξονες δράσης όπως η καταγραφή τροχαίων παραβάσεων και της ηχορύπανσης, η παρατήρηση της κυκλοφορίας, αλλά και η αντιμετώπιση, η καταδίωξη, η πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος, όπως είναι η βέλτιστη διεθνής πρακτική.

Οι κάμερες -στο πλαίσιο των κανόνων του Κράτους δικαίου και των διεθνών συμβάσεων για τα δικαιώματα- ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη και τα δικαιώματά του, σε όλο το εύρος και βάθος τους. Με τη συνεργασία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διασφαλίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν θίγονται ελευθερίες και προσωπικά δεδομένα από την εγκατάσταση και χρήση δικτύου καμερών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μενουδάκο για τη συνάντηση που είχαμε και η οποία αποσκοπεί στο να καταστήσουμε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κοινωνό των προθέσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Η κοινωνία επιθυμεί, στη μεγάλη της πλειονότητα, την εγκατάσταση των καμερών, η οποία θα συνδράμει στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και στην πολιτική αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας, προστατεύοντας ταυτόχρονα τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και ελευθεριών.

Επιθυμούμε την πλήρη συνεργασία με την Αρχή, στην προσπάθεια μας να αρθεί κάθε ενδεχόμενη υποψία περί απειλής της ιδιωτικής σφαίρας του βίου.

Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεχιστούν οι επαφές μέσω των αντιστοίχων ομάδων εργασίας που θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα.

Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό των εποπτικών μέσων αποτελεί λαϊκή απαίτηση που συμβαδίζει με τις επιταγές των καιρών μας».

Εικόνα
1
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis