ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΦΜ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

7 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 8 μήνες
Member
Εγγραφή από: 08/09/2014 - 09:21
Δημοσιεύσεις: 3
Βαθμοί: 4
ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΦΜ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Έχω μία περίπτωση ανήλικου χωρίς ΑΦΜ και Δελτίο αστυνομικής Ταυτότητας σε βάρος τουοποίου έχει επιβληθεί διοικητικόπρόστιμο για παρεμπόριο,πλην όμως η ΔΟΥ επέστρεψε το πρόστιμο ανεκτέλεστο καθώς δεν μπορείνα τοαποδόσει σε πρόσωπο χωρίς ΑΦΜ. Γνωρίζω ότι έκδοση ΑΦΜ είναι υποχρεωτική άνω τον 18, μπορεί να γίνει και με πιστοποιητικό γέννησης, πλην όμως δεν μπορώ να το επιβάλω στη ΔΟΥ για να εκδόσει ΑΦΜ χωρίς την σύμφωνη γνωμη του ανηλίκου!Εαν εχει αντιμετωπισει καποιος αντιστοιχο πρόβλημα ας μου απαντησει. Ευχαριστώ. 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 εβδομάδες 2 ημέρες
Member
Εγγραφή από: 03/09/2011 - 13:16
Δημοσιεύσεις: 3
Βαθμοί: 20
γονείς δεν έχει το παιδί;

γονείς δεν έχει το παιδί; δεν τους αναζητησες;
πάντως στις απληρωτες τροχονομικές παραβασεις που στελνουμε στη ΔΟΥ, αν αφορουν νεαρα ατομα που δεν εχουν ΑΦΜ, βαζουμε ενος γονέα, μήπως πρέπει να κάνεις κατι σχετικό;

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 3 εβδομάδες
Veteran
Εγγραφή από: 29/06/2016 - 18:15
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 458
μαλλον τα στοιχεια του

μαλλον τα στοιχεια του παραβατη ηταν ελλειπη για οικοθεν αποδοση ΑΦΜ
η ηλικία είναι άσχετη από τη στιγμή που ασκεί οικονομικη δραστηριοτητα υπαγομενη σε φορολογια
ξαναστείλε τον φάκελο με ατομικό δελτίο στοιχείων το οποίο να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του άρθρου 3 της παρακάτω ΠΟΛ
αντι για ατομικο δελτιο στοιχειο μπορεις να χρησιμοποιησεις το εντυπο Μ1 της ΔΟΥ και πανω πανω να γραψεις με κοκινα μεγαλα γραμματα ''ΟΙΚΟΘΕΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΦΜ''
επισης στο σημειο της υπογραφης να γραψεις ''ΟΙΚΟΘΕΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΦΜ''
 
ΕΝΤΥΠΟ Μ1 http://www.gsis.gr/gsis/export/sites/default/gsis_site/Services/Polites/documents_e_entipa_2/M1.pdf
 
ΠΟΛ. 1006/2014 (31.12.2013) όπως ισχύει, με την απόφαση ΠΟΛ. 1178/2015.
 
Άρθρο 1. Εγγραφή στο φορολογικό μητρώο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου
 
1. Σε κάθε πρόσωπο, φυσικό ή νομικό ή νομική οντότητα όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 3 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ.) Ν. 4174/2013 (170/Α΄) ημεδαπό ή αλλοδαπό, που πρόκειται να ασκήσει δραστηριότητες επιχειρηματικού περιεχομένου ή να καταστεί υπόχρεο σε καταβολή ή παρακράτηση φόρου σύμφωνα με τη φορολογική διαδικασία ή σε υποβολή οποιασδήποτε δήλωσης που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα αυτού, αποδίδεται από τη φορολογική διοίκηση ενιαίος και μοναδικός Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ανεξάρτητα του αριθμού των εγκαταστάσεων (υποκαταστημάτων, γραφείων, αποθηκών) που διαθέτει εντός και εκτός της Ελληνικής Επικράτειας, προκειμένου να εγγραφεί στο Φορολογικό Μητρώο
 
Άρθρο 3 Δήλωση Απόδοσης ΑΦΜ/Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων Φυσικού Προσώπου Δικαιολογητικά
 
1. Για την απόδοση Α.Φ.Μ. στα φυσικά πρόσωπα του άρθρου 1 της παρούσας, υποβάλλεται στη Φορολογική Διοίκηση, το έντυπο Μ1 «Δήλωση Απόδοσης ΑΦΜ/ Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων» Με το έντυπο αυτό, δηλώνονται:
 
α) Τα προσωπικά στοιχεία του υπόχρεου ήτοι, Επώνυμο, Όνομα, Επώνυμο και Όνομα Πατέρα, Επώνυμο και Όνομα Μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης στην Ελλάδα ή χώρα γέννησης στο εξωτερικό.
 
β) Τα στοιχεία ταυτότητας του υπόχρεου ήτοι, είδος− αριθμός−ημερομηνία έκδοσης−εκδούσα αρχή.
 
γ) Η υπηκοότητα, το επάγγελμα και η οικογενειακή του κατάσταση.
 
δ) Η πλήρης διεύθυνση κατοικίας του. Ως στοιχείο ταυτότητας, οι Έλληνες υπήκοοι αναγράφουν την αστυνομική ή την υπηρεσιακή τους ταυτότητα στις περιπτώσεις που η αστυνομική έχει αντικατασταθεί (Αστυνομία − Ελληνικός Στρατός − Ναυτικό – Αεροπορία κ.λπ.), ενώ οι Έλληνες κάτοικοι εξωτερικού που δεν έχουν εκδώσει αστυνομική ταυτότητα, το Ελληνικό τους διαβατήριο, σε ισχύ. Οι αλλοδαποί υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ως στοιχείο ταυτότητας αναγράφουν το διαβατήριό τους ή την ταυτότητα της χώρας τους, οι Ομογενείς, το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς και οι αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών, το διαβατήριό τους. Σε περίπτωση, που τα ημεδαπά φυσικά πρόσωπα στερούνται ταυτότητας (ανήλικοι) υποβάλλεται πιστοποιητικό γέννησης. Πιστοποιητικό γέννησης υποβάλλεται και για τους ανηλίκους υπηκοότητας αλλοδαπής, επίσημα μεταφρασμένο και επικυρωμένο. Τα ανωτέρω στοιχεία ταυτότητας, επιδεικνύονται υποχρεωτικά με την υποβολή του εντύπου Μ1 και κατατίθεται φωτοαντίγραφο αυτών. Επιπλέον, οι υπήκοοι τρίτων χωρών κάτοικοι Ελλάδος, υποβάλλουν υποχρεωτικά και άδεια διαμονής σε ισχύ, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις. Τα στοιχεία του υπόχρεου, δηλώνονται στο έντυπο Μ1 με Ελληνικούς ή Λατινικούς χαρακτήρες ή Λατινικούς και Ελληνικούς χαρακτήρες, εφόσον αποτυπώνονται με αυτό τον τρόπο στο προσκομιζόμενο στοιχείο ταυτότητας και καταχωρούνται αντίστοιχα, στο μηχανογραφικό σύστημα.
 
Άρθρο 10  Λοιπές διατάξεις
5. Η Φορολογική Διοίκηση, με οίκοθεν ενέργειες, μπορεί να προβαίνει στην απόδοση Α.Φ.Μ. ή σε ενημέρωση του φορολογικού Μητρώου, στις περιπτώσεις που διαπιστώνει ότι έχουν επέλθει μεταβολές, τις οποίες οι φορολογούμενοι, φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες δεν έχουν δηλώσει ως όφειλαν, εφόσον έχει στη διάθεσή της τα οριζόμενα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις δικαιολογητικά. 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 9 μήνες
Elite Member
Εγγραφή από: 06/01/2013 - 15:54
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 35
Η εργασία για άτομα κατω των

Η εργασία για άτομα κατω των 18 ετων απαγορευεται.Οποτε η Δ.Ο.Υ. δεν μπορει να την νομιμοποιησει εκδιδοντας Α,Φ,Μ, στον ανηλικο που ασκει παρανομη οικονομικη δραστηριότητα! 

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 3 εβδομάδες
Veteran
Εγγραφή από: 29/06/2016 - 18:15
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 458
Μπορεις σε παρακαλω να

Μπορεις σε παρακαλω να παραθεσεις το σχετικο νομικο πλαισιο που απαγορευει την εργασια ανηλικου ? είτε σαν υπαλληλος είτε σαν αυτοαπασχολουμενος !!!
υ.γ. εγω προσωπικα εχω εργαστει ως ανηλικος με ειδικο βιβλιαριο εργασιας ανηλικου κατοπιν αδειας απο τον εποπτη εργασιας

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 έτη 9 μήνες
Elite Member
Εγγραφή από: 06/01/2013 - 15:54
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 35
Ειναι γνωστο οτι ανηλικος

Ειναι γνωστο οτι ανηλικος μπορει να εργαστει κατοπιν σχετικής άδειας της επιθεωρησης εργασίας (μου εχει τυχει μια μόνο φορα σε αδεια του Π.Δ.180/1979) αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μπορει να βγάλει αδεια για να επαιτει!!!! 
Κατα τα λοιπα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1387/89, "για τη προστασία των ανηλίκων κατά την απασχόληση και άλλες διατάξεις, ΠΑ 62/98), απαγορεύεται σε ανήλικους που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους να απασχοληθούν σε οποιαδήποτε εργασία εκτός των καλλιτεχνικών και παρεμφερών εργασιών. Στις περιπτώσεις αυτές η απασχόληση επιτρέπεται ύστερα από άδεια της Επιθεώρησης Εργασίας και μέχρι τρεις (3) μήνες για κάθε ημερολογιακό έτος.  
Επίσης βλέπε αρθρο 4 Ν. 3144/2003 Προστασία εργαζόµενων ανηλίκων και Ν. 1837/89.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 3 εβδομάδες
Veteran
Εγγραφή από: 29/06/2016 - 18:15
Δημοσιεύσεις: 5
Βαθμοί: 458
Συνάδελφε ο ''ανήλικος'' και

Συνάδελφε ο ''ανήλικος'' και ο ''κάτω των 15 ετων'' είναι δύο διαφορετικές έννοιες
Επίσης η ''επειτεία και το ''παραεμπόριο'' είναι δυο διαφορετικές έννοιες
 
Ο συνάδελφος στο αρχικό ερώτημα μίλησε για ''ανήλικο'' που του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο για ''παραεμπόριο''
Προσωπικά έχω βεβαιώσει διοικητκό πρόστιμο σε ανήλικο με χρηματικό κατάλογο στην ΔΟΥ  ο οποίος δεν είχε ΑΦΜ και η διαδικασία που ακολούθησα ήταν να συνυποβάλλω εξαρχής συμληρωμένο το έντυπο Μ1 με την ένδειξη ''ΟΙΚΟΘΕΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΦΜ''

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 1 χρήστης.