Ένορκη εξέταση ανηλίκου

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 2 έτη 3 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 31/12/2018 - 19:12
Δημοσιεύσεις: 3
Βαθμοί: 5
Ένορκη εξέταση ανηλίκου

Καλησπέρα και Καλή χρονιά εις άπαντες τους συναδέλφους. Ήθελα να ρωτήσω εάν συνιστά ακυρότητα η λήψη Ένορκης κατάθεσης ανηλίκου που δηλώνει παράσταση πολιτικής αγωγής ως παθούσα για την σε βάρος της πράξη βιασμού.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 3 μήνες 4 εβδομάδες
Elite Member
Εγγραφή από: 20/10/2012 - 13:56
Δημοσιεύσεις: 1
Βαθμοί: 65
Οι ανηλικοι εξεταζονται παντα

Οι ανηλικοι εξεταζονται παντα ανωμοτι, ειτε ως μαρτυρες (221ΚΠΔ) ειτε ως υποπτοι (31 παρ 2 ΚΠΔ) ειτε ως κατηγορουμενοι κανονικα (100 ΚΠΔ και συναφή)
οι ακυροτητες του ΚΠΔ περιγραφονται στα αρθρα 171 και επομενα του ΚΠΔ και χωριζονται σε απολυτες και σχετικες. Οι απολυτες λααμβανονται υποψιν και αυτεπαγγελτως ενω οι σχετικες πρεπει να προταθουν απο τους διαδικους. Στη περιπτωση σου, η ληψη ενορκης καταθεσης δεν συνιστα καποιου ειδους "ακυροτητα" πλην ομως, υπαρχει ο κινδυνος να μην ληφθει υποψιν τα οσα λεει το παιδι καθόσον η ανακριτική αυτή ενέργεια δεν θα έχει τον εκ του νόμο τύπο και συνεπώς δεν θα εχει την ισχυρή αποδεικτική ισχύ που αντιστοιχεί στο σχετικό αποδεικτό μέσο. Φανταζομαι με βαση το 226Α ΚΠΔ να προσελαβες παιδοψυχιατρο η παιδοψυχολογο, η στη χειροτερη ψυχολογο η ψυχιατρο για να παρισταται στην εξεταση του. Αν δε το έχεις κάνει, δεν θα ληφθει υποψιν η συγκεκριμενη ενεργεια. Για αυτο, πριν φυγει η δικογραφια στον Εισαγγελεα, καλο ειναι να επαναλαβεις τις συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις άλλως θα το διατάξει ο Εισαγγελέας.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 4 μήνες 4 εβδομάδες
Hero
Εγγραφή από: 05/12/2013 - 06:40
Δημοσιεύσεις: 11
Βαθμοί: 182
Ως προς την παράσταση

Ως προς την παράσταση πολιτικής αγωγής απο ανήλικο (που ενδεχομένως αποτελεί το κομμάτι που σε μπέρδεψε και σε οδήγησε στη λήψη ένορκης), διάβασε την υπ' αριθ. 118/2011 απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.