Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by repper on
Καλημέρα ^_^ Μήπως γνωρίζει κάποιος αν είσαι σε γονικη άδεια τι γίνεται με τα δικαστήρια (μάρτυρας) γιατί δεν το διευκρινίζει ο κανονισμός και αν πρέπει να παράστουμε αφού έχουμε πάρει γονικη άδεια που δεν διακόπτεται
Greek

Υποβλήθηκε από gigozoyzoy. Ημερομηνία: Παρ, 09/06/2013 - 15:54 Μόνιμος σύνδεσμος

H γραμματεας ειπε οτι δεν εισαι υποχρεωμενος να πας.Δεν το βρηκα ομως καπου γραμμενο και μου ειπε οτι αν την επαιρνε η γυναικα σου δν θα πηγαινε γιατι ουτε και αυτη ειχε παει(η γραματεας) οποτε εφοσον την εχεις παρει εσυ την αδεια δεν πας.Με καθε επιφυλαξη.Εχω και εγω τν Δεκεβρη δικαστηριο.Βλεπουμε

Υποβλήθηκε από Costas1. Ημερομηνία: Παρ, 09/06/2013 - 16:53 Μόνιμος σύνδεσμος

H άδεια δεν είναι ανάγκη να διακοπεί! Μπορείς να πας στο δικαστήριο και στην Υπηρεσία να φαίνεσαι σε άδεια!

Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Παρ, 09/06/2013 - 17:55 Μόνιμος σύνδεσμος

Μήπως έχει εφαρμογή το παρακάτω?

Άρθρο 21 Π.Δ.27/1986
Εμφάνιση αδειούχου ενώπιον δικαστηρίου.
1. Αυτοί που υποχρεούνται να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της άδειας τους ως μάρτυρες ή κατηγορούμενοι ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου ή ανακριτικής αρχής, μετά από νόμιμη κλήτευσή τους, οφείλουν ν' αναφέρουν σχετικά στην Υπηρεσία τους πριν από τη λήψη της άδειας, με την αίτηση ή αναφορά για τη χορήγησή της. Όσοι παραλείπουν την παραπάνω υποχρέωση, υπόκεινται σε πειθαρχικό έλεγχο.
2. Αν η άδεια ζητηθεί μέσα στο χρόνο του προγραμματισμού και αυτός που την ζητεί έχει κλητευθεί, κατά τα παραπάνω, ενώπιον αρχής που εδρεύει σε τόπο, διαφορετικό από εκείνο που θα διανύσει την άδεια, αναστέλλεται η χορήγησή τους, αν όμως ο αδειούχος έχει κλητευθεί σε ημερομηνία που είναι μέσα στο πρώτο 5νθήμερο από την έναρξη της άδειας που χορηγείται αυτή αμέσως μετά την εξέτασή του.
Σ' όλες τις άλλες περιπτώσεις κλήτευσης η προγραμματισμένη άδεια χορηγείται κανονικά και εφαρμόζεται, ως προς την εμφάνιση του κλητευομένου αδειούχου, η παρ. 5 αυτού του άρθρου.
3. Αν η άδεια, κατά την περίπτωση της κλήτευσης, ζητείται εκτός του χρόνου προγραμματισμού, χορηγείται αυτή κατά την κρίση του αρμόδιου για τη χορήγηση με τον περιορισμό της παρ. 5 του παρόντος άρθρου.
4. Αν η κλήτευση δεν έχει γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 215 παρ. 3 του Κ.Π.Δ., ήτοι κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Προέδρου του Δικαστηρίου κ.λπ., η Υπηρεσία επανυποβάλλει την κλήση στον αρμόδιο εισαγγελέα, αναφέρει σ' αυτόν ότι ο προσκαλούμενος στην ημερομηνία κλήτευσης του θα βρίσκεται σε άδεια εκτός της έδρας του δικαστηρίου και ζητεί να διευκρινισθεί αν η εξέταση του καλούμενου κρίνεται αναγκαία. Σε θετική απάντηση η κλήση επιδίδεται στον ενδιαφερόμενο και αν αυτός έχει αναχωρήσει σε άδεια, διαβιβάζεται αρμόδια για την επίδοση.
5. Στις περιπτώσεις των παρ. 2 εδάφιο δεύτερο, 3 και 4 εδάφιο δεύτερο, του άρθρου αυτού ο αδειούχος οφείλει να διακόψει την άδειά του και να παρουσιασθεί στο δικαστήριο ή την ανακριτική αρχή που τον καλεί, μετά δε την εξέτασή του μπορεί να συνεχίσει τη διάνυση της άδειάς του. Στις περιπτώσεις αυτές ο αδειούχος εφοδιάζεται με σχετικό φύλλο πορείας από την επιτόπια Υπηρεσία του Σώματος, προς δικαιολόγηση των οδοιπορικών του εξόδων.

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Παρ, 09/06/2013 - 23:43 Μόνιμος σύνδεσμος

Η εμφάνιση και εξέταση του μάρτυρα είναι [b]ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ [/b],μετα απο νόμιμη κλήση, και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση η παρουσία δεν εξαρτάται απο την λήψη οποιασδήποτε άδειας του μαρτυρα (πλην αναρρωτικής).

Αυτό ορίζεται ρητά στο άρθρο 209 ΚΠΔ με τις κυρώσεις να προβλέπονται στο αρθρο 229 ΚΠΔ.

Δεν μπορεί να καθυστερεί η ηδη χρονοβόρα ποινική διαδικασία με το φαινόμενο της αρνησιδικίας να εδραιώνεται με την απλή δικαιολογία ότι ο μάρτυρας διανύει άδεια.

Αλλωστε στην έκθεση ανακοπής της λιπομαρτυρίας πρέπει να αναφέρεται για ποιό νόμιμο λόγο δεν εμφανίσθηκε ο μαρτυρας. Νόμιμα κωλύματα είναι μόνο περιπτώσεις ανώτερης βίας ή άλλων ανυπέρβλητων εμποδίων . Κατ'εμε ΜΟΝΟ λόγοι υγείας είναι ικανοί μετα βεβαιότητας να ανακόψουν την λιπομαρτυρία ενω η πρόφαση στην ανακοπή (232ΚΠΔ) οτι ο λιπομάρτυρας διενυε άδεια αμφιβάλλω αν θα έχει θετικό αποτέλεσμα...

Υπ'οψιν οτι η μαρτυρία σύμφωνα με τα αρθρα 398 κ 404 ΚΠολΔ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ακόμα και στα πολιτικά δικαστήρια με απειλή όμως μόνο Χ.Π (205ΚΠολΔ)
[edit time=1378505650]srek[/edit]

Υποβλήθηκε από repper. Ημερομηνία: Σάβ, 09/07/2013 - 23:14 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδελφοι έγινε σχετικό ερώτημα στο αρχηγείο εν αναμονή απαντήσεις και για την χορήγηση ΦΠ για την δικαιολόγηση οδοιπωρικων λόγο οτι προβλέπεται για την συγκεκριμένη κλίση ΦΠ 2 ημερών

Υποβλήθηκε από akis30. Ημερομηνία: Τετ, 11/05/2014 - 11:11 Μόνιμος σύνδεσμος

D-: D-: μηπως γνωριζει κανείς σχετικά αν έχουμε κατι νεότερο απο το αρχηγείο για το υπο συζήτηση θέμα??

Υποβλήθηκε από repper. Ημερομηνία: Πέμ, 11/06/2014 - 09:59 Μόνιμος σύνδεσμος

Τελικά πήγα με δικά μου έξοδα γιατί δεν μπορούσε να διακοπή η γονική και ......τι να λέμε πιάσε το αυγό και κουρευτο 100 ευρο απο την τσέπη μου.

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Πέμ, 11/06/2014 - 15:44 Μόνιμος σύνδεσμος

Αν δεν γίνει η διαδικασία ως προβλέπεται για τους αστυνομικούς μπορεις να αποζημιώθεις οπως δικαιούνται οι μάρτυρες - πολίτες σύμφωνα με το αρθρο 228 ΚΠΔ.

Δεν υπαρχει κανένα πρόβλημα... ;)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis