Φόρουμ
Η άδεια ανατροφής σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, μπορεί να ισχύσει εφόσον η σύζυγος έχει μόνιμη ολική ή μερική απασχόληση και ο χρόνος της είναι 9 μήνες στην α και 4,5 μήνες στην β περίπτωση.
Εγώ μάλλον δικαιούμαι να πάρω την β' περίπτωση.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούσαι να πάρεις διακοπή της άδειας και να συνεχίσεις σε μεταγενέστερο χρόνο εντός των 4 ετών του παιδιού ή είναι υποχρεωτικό να πάρεις όλη την άδεια με την μία.
Επίσης μπορείς να πάρεις κάποιο διάστημα μόνο ή αν την πάρεις πρέπει να την τελειώσεις;
Ευχαριστώ.
Greek
Υποβλήθηκε από savvas. Ημερομηνία: Τετ, 03/06/2013 - 10:37
Μόνιμος σύνδεσμος
Υποβλήθηκε από BOGSER. Ημερομηνία: Σάβ, 03/09/2013 - 02:41
Μόνιμος σύνδεσμος
Απ: αδεια ανατροφης
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
πού μπορώ να το διαβάσω, επίσημα αυτό; Για να το χρησιμοποιήσω και στην υπηρεσία δηλαδή...
Υποβλήθηκε από mentor. Ημερομηνία: Σάβ, 03/09/2013 - 09:14
Μόνιμος σύνδεσμος
Απ: αδεια ανατροφης
Δες τους παρακάτω συνδέσμους με τις αναρτήσεις μας και θα βρεις τη σχετική νομοθεσία.
[url=http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/nomiki-enhmerosi/090… της άδειας πατρότητας και στους αστυνομικούς (9μηνης άδειας ανατροφής παιδιού)[/url]
[url=http://www.policenet.gr/portal/eforum/forum-astynomikos-astynomia/1294…]Δικαιολογητικά για 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου[/url]
Υποβλήθηκε από KOSTASMAT. Ημερομηνία: Πέμ, 04/04/2013 - 19:40
Μόνιμος σύνδεσμος
Υποβλήθηκε από KOSTASMAT. Ημερομηνία: Πέμ, 04/04/2013 - 19:42
Μόνιμος σύνδεσμος
Η άδεια διανύεται συνεχόμενα με ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ για λήψη αυτής ΜΟΝΟ 1 φορά ανά τέκνο. Άρα δεν δίνεται το δικαίωμα να διακοπεί και να χορηγηθεί εκ νέου σε μεταγενέστερο χρόνο το υπόλοιπο αυτής.
Τώρα αν δικαιούσαι συνολικά 4,5 μήνες. Μπορείς να κάνεις αίτηση όπου θα αιτείσαι να λάβεις όσο χρονικό διάστημα αδείας επιθυμείς μεταξύ 1 ημέρας (ελάχιστο) έως και 4,5 μήνες (μέγιστο) το οποίο το αποφασίζεις εσύ. Όπως επίσης μπορείς εξ' αρχής να αιτηθείς το σύνολο των 4,5 μηνών και αν κάνεις έναρξη να χρησιμοποιήσεις όση άδεια θέλεις και εν συνεχεία να διακόψεις με αίτησή σου την χορήγηση της (χάνοντας προφανώς όμως σε αυτή την περίπτωση το δικαίωμα λήψης του υπολοίπου της δικαιούμενης άδειας).