Φόρουμ
Καλησπέρα σας. Μπορείτε να με διαφωτίσετε τι καθεστώς ισχύει με τα υπαίθρια πάρκινγκ? (για την περίπτωσή μου, πάρκινγκ στο οποίο λουόμενοι αφήνουν τα οχήματά τους πληρώνοντας ένα ποσό ). Η έλλειψη άδειας συνιστά ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις? Σε περίπτωση που υπάρχουν ποινικές κυρώσεις πρέπει επι τόπου να σταματήσουμε την λειτουργία του? Παρακαλώ εάν είναι εφικτό διαφωτίστε με σύντομα. Ευχαριστώ.
Greek
Υποβλήθηκε από maraton. Ημερομηνία: Κυρ, 06/29/2014 - 11:28
Μόνιμος σύνδεσμος
Υποβλήθηκε από sakis01. Ημερομηνία: Κυρ, 06/29/2014 - 16:27
Μόνιμος σύνδεσμος
Απ: ΑΔΕΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
Πολύ σωστή η παράθεση της νομοθεσίας maraton. Μια επισήμανση μόνο : Η τελικώς εκδιδόμενη απόφαση σφράγισης αποτελεί [b]θετική δικονομική προϋπόθεση άσκησης της ποινικής δίωξης[/b]. Εν ολίγοις, η κίνηση της ποινικής δίωξης τελεί υπό τη διαλυτική αίρεση της τήρησης της διαδικασίας [έκθεση διεξαγωγής ελέγχου --> κοινοποίηση έκθεσης ελέγχου --> άσκηση δικαιώματος προηγούμενης ακρόασης --> έκδοση απόφασης σφράγισης --> διαβίβαση αντιγράφου απόφασης σφράγισης στην αρμόδια για τη δίωξη Αρχή (δημόσιος κατήγορος και όχι εισαγγελέας όπως εσφαλμένα αναφέρεται)]. Ως εκ τούτου, κατά την άποψή μου, δεν μπορεί να υποβληθεί απ΄ ευθείας μήνυση από αστυνομικό.
Σχετική νομοθεσία είναι το Π.Δ.455/1976 (ΦΕΚ 169 Α') και η Υπουργική Απόφαση, η οποία έχει εκδοθεί κατ'εξουσιοδότηση του Π.Δ.455/1976, Οικ. 20612/1759/2013 (ΦΕΚ 2469 Β'). Στο άρθρο 2 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης αναφέρεται ρητά η διαδικασία της σφράγισης, η οποία γίνεται από την αδειοδοτούσα περιφερειακή υπηρεσία μεταφορών και επικοινωνιών μετά την παρελεύση προθεσμίας πέντε ημερών από την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου από κάθε αρμόδια αρχή, διάστημα στο οποίο μπορεί ο εκμεταλευτής της εγκατάστασης να εκφράσει τις απόψεις του αφού του έχουν κοινοποιηθεί οι παραβάσεις που διαπιστώθησαν κατά τον έλεγχο. Δεν αναφέρεται στην Υ.Α. η άμεση διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης κατά τον έλεγχο. Στο οικείο αστυνομικό τμήμα κοινοποιείται η απόφαση σφράγισης για τυχόν παράβαση του άρθρου 178 Π.Κ., ενώ μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή μας στους υπαλλήλους της περιφερειακής υπηρεσίας μεταφορών και επικοινωνιών κατά την σφράγιση σύμφωνα με το Π.Δ.141/1991. Οι ποινικές κυρώσεις είναι σύμφωνα με το άρθρο 458 του Π.Κ. σε βαθμό πταίσματος.