Ανήλικος-παθών σε αυτεπάγγελτο διωκόμενο αδίκημα

3 posts / 0 new
Τελευταία δημοσίευση
Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 5 έτη 3 εβδομάδες
Member
Εγγραφή από: 20/12/2011 - 19:48
Δημοσιεύσεις: 9
Βαθμοί: 25
Ανήλικος-παθών σε αυτεπάγγελτο διωκόμενο αδίκημα

Θα ήθελα να ρώτησω το εξής: ανήλικος που εις βάρος του τελείται αυτεπάγγελτο διωκόμενο αδίκημα πχ. κλοπή κινητού, κλοπή ποδηλάτου έχει το δικαίωμα να υποβάλει μήνυση και να ζητήσει την ποινική δίωξη του αγνώστου δράστη?ή το δικαίωμα αυτό το έχουν μόνο οι γονείς του? ο ανήλικος μπορεί να εξεταστεί χωρίς όρκο αφού είναι νεώτερος των 18 ετών σύμφωνα με το άρθρο 221 ΚΠΔ να εξιστορίσει τα γεγονότα και στη συνέχεια κάποιος απο τους γονείς σε ένορκη εξέταση τους να ζητήσει την ποινική δίωξη??

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 1 μήνας
Review Team
Εγγραφή από: 25/10/2014 - 21:22
Δημοσιεύσεις: 37
Βαθμοί: 117
Ανήλικοι

Θα κοιτάξεις το άρθρο 118 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ "πρόσωπα που έχουν δικαίωμα για έγκληση" αναφέρει σχετικά κ απαντά στο ερώτημά σου..Ο ανήλικος μπορεί να εξεταστεί χωρίς όρκο κ ακολούθως να πάρεις ένορκη από τους γονείς. όμως σε περίπτωση που υπάρχει διαζύγιο γονέων πρέπει να λάβεις από τον γονέα που έχει την επιμέλεια βάσει δικαστικής απόφασης. Υπάρχει ακόμη περίπτωση να έχει αφαιρεθεί εντελώς το δικαίωμα ανατροφής τέκνου κ στους 2 γονείς λόγω διάπραξης εις βάρος του ανηλίκου αδικημάτων κυρίων σωματικής βίας. Τότε θα λάβεις από ανήλικο χωρίς όρκο κ από αυτόν που βάσει δικαστικής απόφασης έχει την επιμέλεια ανατροφής.

Offline
Τελευταία Επίσκεψη: Πριν από 1 έτος 1 μήνας
Review Team
Εγγραφή από: 25/10/2014 - 21:22
Δημοσιεύσεις: 37
Βαθμοί: 117
Ανήλικοι

Επίσης, θα θέσεις τόσο στον ανήλικο όσο κ στους γονείς το ερώτημα εάν επιθυμεί την ποινική δίωξη του δράστη ή σε περίπτωση τροχαίου υπαιτίου οδηγου. Καθένας μπορεί να απαντήσει σχετικά. Τώρα εάν υπάρχει διχογνωμία δηλ. ένας λέει όχι π.χ. ανήλικος κ γονέας ναι θα το κρίνει ο εισαγγελέας το τι θα πράξει για την συνέχεια της ποινικής διαδικασίας.

Σε σύνδεση τώρα

Είναι εδώ αυτή τη στιγμή 0 χρήστες.