Απ: Ανεργα τέκνα
Στο Π.Δ 100/2003 στο 'αρθρο 2 η παράγραφος 5 λέει τα εξής " Ως μέλη της οικογένειας του αστυνομικού θεωρούνται ο/η σύζυγος και τα άγαμα παιδιά μέχρι ηλικίας 20 ετών ή μέχρι ηλικίας 25 ετών, εφόσον φοιτούν σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της φοίτησης βεβαιουμένης με ποιστοποιητικό της οικείας σχολής,.....κτλ". Η μεγάλη μου κόρη, όπως σας είπα τελείωσε το Πανεπιστήμιο δεν έχει όμως ακόμη ορκιστεί, τον Ιούλιο του 2013 που βγαίνουν οι μεταθέσεις, θα έχει μάλλον ορκιστεί, θα λογίζεται ως μέλος της οικογένειας; (Είναι άγαμη όπως σας είπα), και αν κάνει μεταπτυχιακό, τι γίνεται;
Απ: Ανεργα τέκνα
Πρέπει να πάρει από το Πανεπιστήμιο βεβαίωση σπουδών. Αν της δώσουν βεβαίωση θετική θα την προσκομίσεις στην υπηρεσία σου για να την διαβιβάσουν αρμοδίως στη Δ-νση Δ.Χρηματικού. Αν είναι αρνητική η βεβαίωση και δεν της δίνουν τότε δεν έχεις άλλη επιλογή. Πολλοί επιλέγουν και άλλες επιλογές όπως ιδιωτικά ΙΕΚ για τα οποία δεν έχουμε άμεση γνώση. Μπορεί να σε κατευθύνει και η Δ-νση Χρηματικού . Πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα.
Απ: Ανεργα τέκνα
Απ' ότι καταλάβατε δεν μ' ενδιαφέρει το χρηματικό ζήτημα όσο το αν μετράει για προστατευόμενο μέλος για την μοριοδότησή μου σε περίπτωση μεταθέσεως. Παρακαλώ αν γνωρίζεται σχετικώς απαντήστε μου.
Απ: Ανεργα τέκνα
Εφόσον η κόρη σου έχει περάσει τα 20 έτη ηλικίας πρέπει να πληρεί το δεύτερο κριτήριο που ορίζει το Π.Δ.100/2003 στο άρθρο 2 παρ.5 για να λαμβάνεις μόρια. Το κριτήριο αυτό είναι να φοιτά σε σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της φοίτησης βεβαιουμένης με πιστοποιητικό της οικείας σχολής.
Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο αφού είναι θέμα της σχολής της. Άποψή μας είναι ότι διατηρεί τη φοιτητική της ιδιότητα μέχρις ότου ορκιστεί και ακόμα και όταν κάνει το Μεταπτυχιακό της.
Ας ρωτήσει η κόρη σου στο Πανεπιστήμιό της.
Προς υποβοήθηση σου παραθέτουμε αποσπάσματα από τον Νόμο 4009/2011 τον οποίο μπορείς να κατεβάσεις ολόκληρο [url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/nomothesia-ekpaideysi/383…].
[b]ΝΟΜΟΣ 4009/2011
(ΦΕΚ 195/Α/6.9.2011)
Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων[/b]
[info]Άρθρο 2
«Ενεργοί φοιτητές»: οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι., οι οποίοι εγγράφονται σύμφωνα με το άρθρο 33 και των οποίων η διάρκεια φοίτησης δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών, προσαυξανόμενη κατά τέσσερα εξάμηνα.
Άρθρο 49
Φοιτητική ιδιότητα - Σύλλογοι φοιτητών
1. Η ιδιότητα του φοιτητή αποκτάται με την εγγραφή του σε Α. Ε . Ι. και, με την επιφύλαξη της παραγράφου 4 του άρθρου 33, διατηρείται μέχρι την απονομή του τίτλου του αντίστοιχου κύκλου σπουδών ή τη μη εγγραφή του για δύο συνεχόμενα εξάμηνα ή τη μη πλήρωση των όρων και των προϋποθέσεων που προβλέπει ο Οργανισμός για τη συνέχιση της φοίτησής του μετά το πέρας του κανονικού χρόνου φοίτησης, σύμφωνα με τις περιπτώσεις α' και β' της παραγράφου 11 του άρθρου 33.[/info]
Για την περίπτωση της μοριοδότησης της οικογενειακής κατάστασης του Αστυνομικού δεν λαμβάνεται υπόψη αν είναι ή όχι προστατευόμενα μέλη. Για περισσότερα δες το άρθρο 3 παρ.2γ του Π.Δ.100/2003.
Για το πρώτο ερώτημά σου θα βρείς την απάντηση στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
Νόµος 2238/1994 «Κύρωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήµατος» (ΦΕΚ Α’ 151/19.9.1994)
Άρθρο 7
Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουµένους
1. Θεωρείται ότι βαρύνουν το φορολογούµενο:
α) Ο ή η σύζυγος που δεν έχει φορολογούµενο εισόδηµα.
β) Τα ανήλικα άγαµα τέκνα.
γ) Τα ενήλικα άγαµα τέκνα τα οποία δεν έχουν υπερβεί το εικοστό πέµπτο έτος της ηλικίας τους και σπουδάζουν σε αναγνωρισµένες σχολές ή σχολεία του εσωτερικού ή εξωτερικού, καθώς και εκείνα τα οποία παρακολουθούν δηµόσια ή ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελµατικής κατάρτισης στο εσωτερικό.
Ειδικά, για τα τέκνα του προηγούµενου εδαφίου, καθώς και για τα τέκνα που δεν σπουδάζουν, το χρονικό διάστηµα κατά το οποίο θεωρούνται προστατευόµενα µέλη παρατείνεται µέχρι και δύο έτη, εφόσον κατά τα έτη αυτά είναι εγγεγραµµένα στα µητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.∆.
[Η περ. γ τίθεται όπως αντικαταστάθηκε µε την παρ. 3 του άρθρου 3 Ν. 2873/2000 (ΦΕΚ Α’ 285)]
[Το δεύτερο εδάφιο της περ. γ προστέθηκε µε την παρ. 11 του άρθρου 1 Ν. 3296/2004 (ΦΕΚ Α’ 253)]
δ) Τα άγαµα τέκνα τα οποία δεν υπάγονται στην προηγούµενη περίπτωση, εφόσον υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
ε) Τα τέκνα που είναι άγαµα ή διαζευγµένα ή τελούν σε κατάσταση χηρείας, εφόσον παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%)και πάνω από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία.
στ) Οι ανιόντες και των δύο συζύγων.
ζ) Οι αδελφοί και οι αδελφές και των δύο συζύγων που είναι άγαµοι ή διαζευγµένοι ή τελούν σε κατάσταση χηρείας, εφόσον παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία.
η) Οι ανήλικοι ορφανοί από πατέρα και µητέρα, συγγενείς µέχρι τον τρίτο βαθµό οποιουδήποτε από τους συζύγους.
Ολόκληρος [url=http://www.power-tax.gr/newlawnews.asp?catid=3435&refid=2817&su…]ΕΔΩ[/url].