Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by grafarrara on
1) Στην κατάθεση κάποιου μάρτυρα εκεί που λέει και τον κατηγορούμενο ............. και βάζουμε για παράδειγμα γνωρίζει εννοούμε ότι τον ξέρει προσωπικά δηλαδή έχουν κάποια συγγενική,φιλική σχέση, είναι γνωστοί γεικά ή απλώς ότι ξέρει ότι ο συγκεκριμένος είναι ο δράστης; 2) Όταν εκτός από τιμαλφή και χρήματα σε αιφνίδιο θάνατο βρούμε κι άλλα αντικείμενα που όμως δεν σφραγίζεται το σπίτι γιατί εντός αυτού μένουν και φιλικά πρόσωπα τα στέλνουμε στο ΟΔΔΥ τα υπόλοιπα πράγματα; Και μέχρι σε ποιο βαθμό συγγένειας αποδίδουμε τα τιμαλφή αν οι γονείς ή τα παιδιά του θανόντος διαμένουν μόνιμα σε άλλη χώρα; 3) Την αξία των τιμαλφών και των πραγμάτων ποιος τη διατάζει και ποιος είναι αρμόδιος να τη διεκπεραιώσει. Ο Ειρηνοδίκης ή εμείς; Διάβασα τον κώδικα πολιτικής δικονομίας αλλά δε βγάζω άκρη. Ακούω απόψεις... ^_^ ^_^ ^_^ [edit time=1413983689]grafarrara[/edit]
Greek

Υποβλήθηκε από gians. Ημερομηνία: Παρ, 10/24/2014 - 01:10 Μόνιμος σύνδεσμος

1) Αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία μπορείς να το παρακάμψεις κ να θέσεις γραπτό ερώτημα (ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζεις ή έχεις οποιαδήποτε σχέση με τον κατηγορούμενο;)

Υποβλήθηκε από Claus. Ημερομηνία: Παρ, 10/24/2014 - 07:43 Μόνιμος σύνδεσμος

2. Σε περ'ιπτωση που βρεις εσύ αντικείμενα τα οποία κρίνεις εσύ πως δεν έχουν χώρο στην οικία του θανόντα συντάσεις ένα πρωτόκολλο ανεύρησεης και φύλαξης τιμαλφών. Βάλε και σαν μάρτυρες τα άτομα που είναι εκεί, αλλά θεωρώ πως είναι περιττό, αφού πως γνωρίζεις εσύ αν είναι του θανόντα ή όχι? Μπορείς επίσης να κάνεις κατάσχεση και μεσεγύηση. Αν τώρα εσύ αποφασίσεις να τα πάρεις τα φιλάς ΕΣΥ μέχρι να ανοίξει η διαθήκα. Πρόσφατα που παρέλαβα κάποια αντικείμενα και σφράγισα την οικία του θανόντα μου παρουσιάστηκε ο αδερφός του, ο οποίος επίμονα μου ζητούσεε τα αντικείμενα. Ύστερα από ταλαιπορία και έρευνα έμαθα πως δεν μπορώ να του τα δώσω, αλλά όταν θα γίνει η αποσφράφιση να είμαι παρόν και να τα παραδώσω στην συμβολαιογράφο όταν θα γίνετε η καταμέτρηση των αντικειμένων εντός της οικίας, δλδ σαν να μην τα πήρα ποτέ αφου θα καταμετρηθούν. Δικιά μου άποψη είαι να μην τα παραλάβεις καν.
[edit time=1414126119]Claus[/edit]

Υποβλήθηκε από Claus. Ημερομηνία: Παρ, 10/24/2014 - 07:52 Μόνιμος σύνδεσμος

Για την αξία είναι υπεύθυνος εκτιμητής. Τώρα που θα τον βρεις, ρώτα το οικίο Τ.Α. σου. Εμένα το δικό μου ήξερε. Σε περίπτωση που τα αντικείμενα κριθούν μεγάλης αξίας τα στέλνεις με ένα πανέμοργο διαβιβαστικό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Αν δεν είναι αξίας και δεν στα παραλαμβάνουν στο Παρακαταθηκών είσαι ΕΣΥ υπεύθυνος για την φύλαξη τους εως ότου αποδοθούν στους νόμιμους κληρονόμους.

Υποβλήθηκε από grafarrara. Ημερομηνία: Κυρ, 11/02/2014 - 00:15 Μόνιμος σύνδεσμος

1) Στην περίπτωση αιφνιδίου που έχουμε σφραγίσει το κατάστημα του θανόντος το οποίο τυγχάνει να είναι μαγαζί
επισκευής υπολογιστών και κινητών τι γίνεται με τα πράγματα του κόσμου; Ποια η διαδικασία για να τα παραλάβουν;
:-? :-? :-?

2) Σε περίπτωση που κάποια έρθει να μας καταγγείλει ότι το κινητό της πιστεύει ότι παρακολουθείτε τι ενέργεις κάνουμε και ποιο αδικημα υπάρχει; Κατασχέτουμε το κινητό και το στέλνουμε Δ.Ε.Ε.;

3) Πότε μπορούμε να παραδώσουμε πράγματα θανόντα ακόμη και αξίας σε οικείο όταν ξέρουμε ότι είναι ο μοναδικός
εν ζωή συγγενής του;

[edit time=1414881962]grafarrara[/edit]

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis