Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by MiltiadisP on
Μπορεί κάποιος να μου πει αν η άδεια ανατροφής τέκνου πρέπει να εκριθεί πρώτα από το διοικητή της υπηρεσίας ή χορηγείται την ημέρα που επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος. Έκανα αίτηση να μου χορηγηθεί η άδεια τέλος νοεμβρίου και η απάντηση του διοικητή ήταν πως θα την πάρω μετά τις γιορτές των χριστουγέννων γιατί έτσι το κρίνω εγώ. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει και αν υπάρχει κάποια εγκύκλιο που καθορίζει το ζήτημα αυτό.
Greek

Υποβλήθηκε από DKAP010186. Ημερομηνία: Παρ, 11/14/2014 - 22:33 Μόνιμος σύνδεσμος

Συνάδελφε καλησπέρα. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όταν τη ζήτησα (ήδη την διανύω) υπηρετώντας σε Διεύθυνση Αστυνομίας της επαρχίας, μάλιστα δε είχαν κινήσει γη και ουρανό για να την πάνε πίσω όπως και ενός ακόμα συναδέλφου που έκανε αίτηση την ίδια ημέρα. Η απάντηση που εισέπραξαν από το Αρχηγείο (Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού) προφορικά όμως ήταν ότι ούτε ώρα δεν δικαιούνται να την πάνε πίσω, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική εγκύκλιος διαταγή. Το καλύτερο είναι να ενημερώσεις τον συνδικαλιστικό φορέα όπου ανήκεις και παράλληλα εάν την ημέρα που θα έπρεπε να ξεκινάς την άδεια δεν έχει ακόμα αποφασίσει ο Διοικητής, αναφορά παραπόνων ιεραρχικά στον άμεσα Προϊστάμενο. "Οτι πρέπει να εγκριθεί από τον Διοικητή ωστόσο με βάση όσα ρωτάς είναι αυτονόητο, εκδίδεται απόφαση.

Υποβλήθηκε από DKAP010186. Ημερομηνία: Παρ, 11/14/2014 - 23:22 Μόνιμος σύνδεσμος

Βέβαια εν προκειμένω το οξύμωρο είναι το εξής: Το Π.Δ. 27/1986 «Άδειες Αστυνομικού Προσωπικού» στο άρθρο 14 αυτού (αρμόδιοι για την έγκριση αδειών) δεν κάνει ειδική αναφορά στον αρμόδιο Προϊστάμενο για την έγκριση της εν λόγω αδείας. Πάντως, βάσει του άρθρου 17 του ιδίου ως άνω Π.Δ.:
1. Ο αδειούχος εφοδιάζεται από την Υπηρεσία που χορηγεί την άδεια με σχετικό φύλλο άδειας, το οποίο περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητάς του το είδος και τη διάρκεια της άδειας τον τόπο ή τόπους διάνυσης της άδειας, τον αριθμό της εγκριτικής διαταγής, τις τυχόν ημέρες πορείας καθώς και την ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης της άδειας.

2. Το φύλλο άδειας θεωρείται για την αναχώρηση του ενδιαφερόμενου από την Υπηρεσία χορήγησης αυτού και παραδίδεται σ`αυτόν την προηγούμενη της αναχώρησης ημέρας από την Γραμματεία της Υπηρεσίας ή τον Αξιωματικό Υπηρεσίας.

Επίσης το φύλλο άδειας μετά την επάνοδο του αδειούχου παραδίδεται στον Αξιωματικό Υπηρεσίας για τη θεώρηση και προώθησή του στο αρμόδιο γραφείο.
Οπότε τεκμαίρεται ότι απαιτείται σχετική εγκριτική διαταγή. Έψαξα ξανά για συναφή νομολογία, δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Υποβλήθηκε από MiltiadisP. Ημερομηνία: Παρ, 11/14/2014 - 23:37 Μόνιμος σύνδεσμος

Σ ευχαριστώ συνάδελφε, θα κοιτάξω αύριο μήπως βγάλω άκρη με τον διοικητή, έχω ήδη απευθυνθεί στο σωματίο, το θέμα ήταν να μην φτάσω σ αυτό το σημείο. Έλεγα μήπως υπάρχει κάποια εγκύκλιος που να το προβλέπει για να του τη δείξω και να τελειώνουμε με το θέμα αυτό. Μίλησα με τη διεύθυνση προσωπικού και αυτή το ίδιο όπως εσύ μου είπε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis