Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by NickX on
Προσέρχεται στην Υπηρεσία μας ο (Α) και μας αναφέρει ότι το βράδυ πρέπει βάσει δικαστικής αποφάσεως να επιστρέψει το παιδί του, ηλικίας 16 ετών, στην εν διαστάσει σύζυγό του, αλλά το παιδί δεν θέλει να πάει. Σύμφωνα με την υπάρχουσα δικαστική απόφαση, η επιμέλεια του παιδιού έχει ανατεθεί προσωρινά στη μητέρα του παιδιού και έχει ορισθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας του πατέρα μ’ αυτό. Επιθυμεί να καταγράψουμε το συμβάν αυτό στο Βιβλίο Αδικημάτων και Συμβάντων. Προβλέπεται κάτι τέτοιο ή όχι; Απ’ ότι γνωρίζω μονομερείς εγγραφές δεν καταχωρούνται στο Β.Α.Σ. Του εξήγησα ότι δεν μπορώ να καταχωρήσω κάτι τέτοιο και αποχώρησε. Κατόπιν το βράδυ επέστρεψε και μου ανέφερε ότι παρέδωσε το παιδί την προβλεπόμενη από την απόφαση ώρα στην εν διαστάσει σύζυγό του, αλλά αυτό λογομάχησε μαζί της και αποχώρησε από την οικία της επιστρέφοντας ξανά στη δική του οικία, ζητώντας πάλι την καταγραφή όσων συνέβησαν. Τι πράττω στη συγκεκριμένη περίπτωση; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αιτιολογημένα; Ευχαριστώ εκ τν προτέρων.
Greek

Υποβλήθηκε από nik0s. Ημερομηνία: Δευ, 04/28/2014 - 08:22 Μόνιμος σύνδεσμος

1.Δεν υπάρχει συνάδελφε κάποιος συγκεκριμένος τρόπος εγγραφής που να προβλέπεται από τους κανονισμούς για το θέμα αυτό. Εγώ, συνήθως έκανα μονομερή εγγραφή με τον εξής γενικό τύπο:"Παρουσιάστηκε σημερα...και ώρα...στην υπηρεσία μας ο (στοιχεία παραπονούμενου) και εξέφρασε παράπονα σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του (πλήρη στοιχεία) για μεταξύ τους διαφορές οικογενειακής φύσεως (αν θες μπορείς να προσθέσεις:που έλαβαν χώρα την....και ώρα.....στ....) Στον παραπονούμενο υπεδείχθησαν τα νόμιμα δικαιώματά του, των οποίων επιφυλάχθηκε. "

2.Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν προβαίνουμε σε συστάσεις καθότι δεν έχουμε κάποιο ποινικό αδίκημα. Όσον αφορά τα περί μονομερούς εγγραφής που αναφέρεις, σε κανένα κανονισμό της ΕΛ.ΑΣ. δεν προβλέπεται ρητά, αλλά ούτε και απαγορεύεται. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει κάτι τέτοιο για πολλούς λόγους. Για παράδειγμά, εάν παρουσιαστεί κάποιος πολίτης και υποβάλει παράπονα σε βάρος αγνώστου/ων για την πράξη της φθοράς Ι.Χ. αυτ/του, ζητώντας ταυτόχρονα και αντίγραφο από το Β.Α.Σ., προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στην ασφαλιστική του εταιρεία θα μπορούσαμε εμείς να αρνηθούμε τη χορήγηση με το σκεπτικό ότι δεν προβλέπεται μονομερής εγγραφή από τον κανονισμό;Την παραπάνω εγγραφή κάνω εδώ και πολλά χρόνια σε τέτοιες περιπτώσεις, χωρίς να έχει παρουσιαστεί ποτέ κανένα πρόβλημα.
3. Η εγγραφή αυτή αφορά το περιστατικό με τη λογομαχία και εφόσον βέβαια δεν αναφέρθηκε κάποιο ποινικό αδίκημα. (εξύβριση, απειλή κ.λπ.) Για το πρώτο σκέλος της ερώτησής σου, που αφορά τη δικαστική απόφαση, νομίζω ότι σωστά έπραξες και δεν προέβης σε εγγραφή στο Β.Α.Σ.
[edit time=1398688285]nik0s[/edit]

Υποβλήθηκε από chrismar76. Ημερομηνία: Δευ, 04/28/2014 - 12:19 Μόνιμος σύνδεσμος

Παράπονα για μη ποινικό αδίκημα θεωρείται μονομερής εγγραφή. Στην εγγραφή θα πρέπει να υπάρχουν και οι απόψεις του/της καθ'ού τα παράπονα. Εάν δεν είναι παρών εκείνη την στιγμή, τον καλείς και αφού εκφράσει τις απόψεις του, τότε κάνεις την εγγραφή ολοκληρωμένη.

Υποβλήθηκε από geo600. Ημερομηνία: Πέμ, 05/01/2014 - 10:56 Μόνιμος σύνδεσμος

μισο,αυτο που αναφερει νωριτερα ο συναδελφος δεν απαιτει εισαγγελικη παραγγελια;εχουμε τετοιο δικαιωμα να καλουμε τον καθ'ου τα παραπονα χωρις την εισαγγελικη παραγγελια απο τον παραπονουμενο(που συνηθως δεν εχει κ αριθμο πρωτοκολου) κ στη συνεχεια εγγραφη στο βασ απ οπου μπορει ν παρει αντιγραφο;

Υποβλήθηκε από NickX. Ημερομηνία: Πέμ, 05/01/2014 - 19:24 Μόνιμος σύνδεσμος

Θα ήθελα μία απάντηση και εγώ σ’ αυτό που ρωτάει ο συνάδελφος geo600. Σε περίπτωση δηλαδή που ο παραπονούμενος υποβάλει παράπονα χωρίς την προσκόμιση εισαγγελικής παραγγελίας, μπορούμε να καλέσουμε τον καθ’ ού τα παράπονα; Στην πρόσκληση που θα συντάξουμε (εφόσον δεν έχουμε κάποιο τηλέφωνο για να κληθεί τ/φ), τι αναφέρουμε; βάσει ποιας διάταξης νόμου καλείται όταν δεν υπάρχει σχετική εισαγγελική παραγγελία; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας.

Υποβλήθηκε από NP2011. Ημερομηνία: Κυρ, 05/04/2014 - 06:43 Μόνιμος σύνδεσμος

Οι πολίτες μπορούν να προσκαλούνται στα Αστυνομικά Τμήματα για επίλυση διαφορών ή την υποβολή παραπόνων, σύμφωνα με το άρθρο 60§2στ ''Καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας" του Π.Δ. 141/1991.
Όταν γίνονται παράπονα κατά πολίτη, αυτός κατά του οποίου στρέφονται τα παράπονα πρέπει να προσκαλείται πάντοτε για λάβει γνώση των παραπόνων ή προκειμένου επιλυθεί η διαφορά που υπάρχει, άσχετα με το εάν ο παραπονούμενος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί. Στην περίπτωση που αυτός δεν προσέλθει, παρόλο που κλήθηκε, γίνεται μνεία στην εγγραφή του ΒΑΣ.
Επίσης, το ΒΑΣ είναι βιβλίο στο οποίο προβλέπεται τι είδους εγγραφές γίνονται, δηλαδή Αδικήματα, Συμβάντα, Συλλήψεις, Συστάσεις και Παράπονα και πέραν από αυτές που προβλέπονται, δεν μπορεί να γίνονται άλλου είδους εγγραφές, όπως σκέτες δηλώσεις πολιτών, χωρίς καμία άλλη ενέργεια του αξιωματικού υπηρεσίας.

Υποβλήθηκε από nik0s. Ημερομηνία: Δευ, 05/05/2014 - 16:51 Μόνιμος σύνδεσμος

H εισαγγελική παραγγελία, σαφώς και αποτελεί τη σωστότερη τακτική. Σε τμήματα όμως, ιδιαίτερα της επαρχίας που βρίσκονται μακρυά από την έδρα της εισαγγελίας, (όπως π.χ. σε νησιά) η εισαγγελική παραγγελία αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Υποβλήθηκε από grafarrara. Ημερομηνία: Πέμ, 07/03/2014 - 16:38 Μόνιμος σύνδεσμος

Παιδιά αν παρατηρήσετε καλά στο Β.Α.Σ. έχει και την επιλογή παράπονα χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Προσωπικά πιστεύω ανάλογα με την περίπτωση μπορείς να το εφαρμόσεις αφού υπάρχει ως επιλογή. ;)

Υποβλήθηκε από lalakis. Ημερομηνία: Παρ, 08/15/2014 - 18:06 Μόνιμος σύνδεσμος

στο αρχικο ερωτημα το οποιο νομιζω οτι δεν αποσαφηνιστηκε επ'ακριβως θετω ενα ακομη υποερωτημα με αφορμη αυτο.παει καποιος να παρκαρει σε καποιον δρομο οπου δεν υπαρχει καποια σημανση που να απαγορευει την σταθμευση.την συγκεκριμενη θεση την καποιος για καποιον γνωστο του που περιμενει να ερθει οχι ομως με καποια αντικειμενα αλλα οντας ο ιδιος μεσα στο δρομο( στη θεση) & αποτρεποντας οποιον αλλον παει να παρκαρει.γνωστο φαινομενο.τι αδικημα διαπρατει?και ως συνεχεια πηγαινω στο θεμα.αφου διαπληκτιστουν οι 2 στο σημειο,δηλαδη ο οδηγος & ο πολιτης που κραταει την θεση για λογαριασμο τριτου φευγει π.χ ο οδηγος & πηγαινει στο τμημα να το καταγγειλει μη γνωριζοντας τα στοιχεια του πολιτη.απλα να το αναφερει σαν συμβαν ετσι ωστε αν & ο πεζος παει να τον καταγγείλει για οτιδηποτε π.χ εξυβριση να ναι καλυμενος οτι και ο ιδιος το ανεφερε & επιφυλαχθηκε .πρεπει ο αξυπ να δεχτει την καταγγελια του οδηγου & να κανει εγγραφη στο ΒΑΣ η οχι επειδη ειναι μονομερης?& αν αρνηθει να την δεχτει υπαρχει περιπτωση να μπλεξει αν καποιος του κανει αναφορα?δηλαδη καλυπτεται απο καποιο συγκεκριμενο νομοθετικο πλαισιο?

Υποβλήθηκε από Claus. Ημερομηνία: Σάβ, 08/16/2014 - 07:57 Μόνιμος σύνδεσμος

Καλημέρα σας!
Εγγραφές στο Β.Α.Σ. επιτρέπονται απ΄ όσο γνωρίζω μόνο εαν έρθει και δηλώσει ο παθόν επίθεση από άγνωστο/ους δράστη/ες, καθώς δεν υπάρχει μονομερής εγγραφή, αφού το δεύτερο κομμάτι (θύτης/ες) είναι αγνωστος/οι. Όσο για πρόσκληση χωρίς εισαγγελική παραγγελία για παράπονα-συστάσεις μπορούμε να στέλνουμε, αφού σε πολλές περιοχές της Χώρας η έδρες των Εισαγγελικων Αρχών είναι μακριά. Έτσι και αλλιώς η προσκόμιση εισαγγελικής παραγγελίας είναι χρονοβόρα και ταλαιπωρεί τον πολίτη, ενώ να πάρεις απ΄ ευθείας τα παράπονα πιο εύκολο και για τους δύο, αφού δεν θα έχεις κάποιο χρωνικό περιθόριο να σε πιέζει προκειμένου να εκτελέσεις την παραγγελία. Έγγραφή μετά θα μπορείς να κάνεις, ερθει δεν έρθει ο καθ΄ αυτου τα παράπονα, όπως με τις εισαγγελικές.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis