Απ: Ελεύθερη Κατασκήνωση
Ακόμα ισχύει ο παραπάνω Νόμος με τις ποινές που προβλέπει...
Παραθέτω πρόσφατo, σχετικό δημοσίευμα:
[quote][b]Στην παρανομία και φέτος η ελεύθερη κατασκήνωση[/b]
Η ελεύθερη κατασκήνωση δεν πρόκειται να αποποινικοποιηθεί, σύμφωνα με έγγραφο του Χρ. Παπουτσή που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού
"Ύστερα από στάθμιση των επιπτώσεων και των κινδύνων που εγκυμονεί η ελεύθερη κατασκήνωση, για το περιβάλλον αλλά και για τους ίδιους τους ελεύθερους κατασκηνωτές, και λαμβάνοντας υπόψη ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο επιτελεί πρωτίστως μια λειτουργία προληπτική και προστατευτική εννόμων αγαθών, τα οποία είναι μείζονος σπουδαιότητας, φρονούμε ότι δεν ενδείκνυται η τροποποίησή του", ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Δήλωσε ότι ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, η αποτροπή της αλλοίωσης του φυσικού τοπίου και η πρόληψη της οικολογικής επιβάρυνσης και καταστροφής και πρόσθεσε ότι η ελεύθερη κατασκήνωση συνδέεται και με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών, την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, αλλά και με κινδύνους εγκληματικών πράξεων σε βάρος των κατασκηνωτών, όπως ληστείες, κλοπές και πρόκληση σωματικών βλαβών.
Ο Χρ. Παπουτσής διευκρίνισε, πάντως, ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για την όποια τροποποίηση της νομοθεσίας ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.
[i]Σημειώνεται ότι όσοι κατασκηνώνουν σε κοινόχρηστους χώρους κινδυνεύουν με αυτόφωρη σύλληψη και επιβολή προστίμου έως 150 ευρώ.[/i]
[url=http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=281378]http://www.enet.gr/…]
[/quote]
[edit time=1310657668]manager[/edit]
Η απάντηση στον : ΝΟΜΟ υπ' αριθ. 392 της 26/31 Ιουλ. 1976 (ΦΕΚ Α΄ 199)
Περί ιδρύσεως και λειτουργίας χώρων ωργανωμένης κατασκηνώσεως (κάμπινγκ) και άλλων τινών διατάξεων.
Άρθρο 10.
-1.Επί των χώρων ωργανωμένης κατασκηνώσεως δεν εφαρμόζονται αι διατάξεις του Νόμ. 3185/1955 "περί κέντρων διακοπών και παραθερισμού αλλοδαπών εν Ελλάδι" και της υπ' αριθ. Γιγ/6800/22.6.1966 Υγειονομικής Διατάξεως "περί κατασκηνώσεων και λαϊκών θερέτρων".
Από της ισχύος του παρόντος Νόμου η υπό της ανωτέρω Υγειονομικής Διατάξεως προβλεπομένη άδεια χορηγείται μόνον δια ομαδικούς παραθερισμούς συλλόγων και λοιπών οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρος και δια παιδικάς, μαθητικάς και προσκοπικάς κατασκηνώσεις.
2.Απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή στάθμευση τροχόσπιστων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, δάση, και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η φιλοξενία πέραν του ενός τροχόσπιστου από καταστηματάρχες ή ιδιώτες.
Οι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι 3 μήνες ή με χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές, εφόσον δεν προβλέπεται βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη, διατασσόμενης συγχρόνως υπό του δικαστηρίου της βίαιης αποβολής τους.
Διαδικασία τηρείται η οριζόμενη από τα άρθρ.417 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την ανάκριση και εκδίκαση των επ' αυτοφόρω πλημμελημάτων.
"Εκτός της ως άνω ποινής, οι παραβάτες καταβάλλουν διοικητικό πρόστιμο ύψους 50.000 δραχμ. κατ' άτομο, το οποίο, κατ' εξαίρεση, επιβάλλεται και εισπράττεται από τον οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης, στα διοικητικά όρια του οποίου πραγματοποιείται η παράβαση των διατάξεων της παραγράφου αυτής".
Οι μέσα σε " " διατάξεις προστέθηκαν από την περίπτ. γ΄ της παρ.1 άρθρ.21 Νόμ. 2741/28-28 Σεπτ. 1999 (ΦΕΚ Α΄ 199).
Η παρ.2 αντικαταστάθηκε ως άνω από την παρ.12 του άρθρ.4 του Νόμ. 2160/19 – 19 Ιουλ. 1993 (ΦΕΚ Α΄ 118)
Δυστυχώς δεν παρέχουμε προς το παρών ολόκληρο τον Ν.392/1976 αλλά...
Δες τον παρακάτω σύνδεσμο τον Ν.2160/1993 άρθρο 4 παρ.12
[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/toyristiki-astynomia/249.html]…]
Δεν γνωρίζουμε αν ισχύει ακόμα η ποινή σε βαθμό πλημ/τος και αυτόφωρο.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επιπλέον ας απαντήσει.