Απ: Εντοπιότητα
Αν κάποιος έισηλθε στη σχολή της Αστυνομίας πριν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του εφαρμόζεται η διάταξη περί εντοπιότητας;
Απ: Εντοπιότητα
Όπως βλέπεις και συ στην παραπάνω διάταξη δεν προβλέπεται κάτι ειδικό. Στην πράξη δεν γνωρίζουμε αν εφαρμόζεται και πως εφαρμόζεται.
Απ: Εντοπιότητα
Παιδιά καλησπέρα,(αν) η συζύγος μου έχει έχει γεννηθεί Αθήνα,αλλά εκτός της ημέρας γέννησής της έχει ζήσει σε επαρχιακό νομό.Γίνεται να βάλω ως τόπο συμφερόντων μου,τον νομό αυτό?
Απ: Εντοπιότητα
Για να ζητήσεις αλλαγή τόπου συμφερόντων πρέπει να ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις όπως ιδιόκτητο σπίτι δικό σου η γυναίκας η γονέων Τόπος γέννησης Τόπος πολιτογραφησης
Τι νοειτε ως "αυτος τοπος
Τι νοειτε ως "αυτος τοπος συμφεροντων" συμφωνα με το αρθ 2 παρ 3 εδ. γ ???? Εννοει οτι π.χ η ξυλουπολη που αναφερετε στο αρθρο αυτο δεν λογιζετε οτι ανηκει στη διευθυνση θεσσαλονικης άλλα αποτελει κατι διαφορετικο .. ?? Μπορειτε να μου το διευκρινισετε γτ με ενδιαφερει συγκεκριμενα αυτο το μερος ...ισχυει κτ διαφορετικο γ τις περιοχες αυτης της παραγραφου ??
Μέτρηση μορίων μετά την αλλαγή τόπου συμφερόντων
<p><span style="color: rgb(17, 17, 17); font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 18px; background-color: rgb(255, 255, 255);">Ερώτηση:Δύο άτομα, οι Α και Β βγαίνουν μαζί από την σχολή , έχουν την ίδια εξέλιξη στην ιεραρχία, υπηρετούν στην πρωτεύουσα και έχουν ορίσει ίδιο τόπο συμφερόντων την γενετειρά τους που είναι μεγάλη επαρχιακή πόλη.Ο Α αποφασίζει να αλλάξει τον τόπο συμφερόντων του, για κάποιο χρονικό διάστημα(άνω του ενός έτους) και η πόλη αυτή είναι<em><strong><u> πιο κοντά στην πρωτεύουσα σε σχέση με την γενέτειρα τους </u></strong></em>που είχαν δηλώσει από κοινού με τον Β. Εάν ο Α αποφασίσει και πάλι να αλλάξει τόπο συμφερόντων και να ορίσει αυτόν που είχαν εξ' αρχής, θα υστερεί σε μόρια έναντι του Β; Με άλλα λόγια ο Β θα μετατεθεί πιο γρήγορα από τον Α στην γενετειρά τους λόγω ότι δεν άλλαξε ποτέ συμφερόντων;</span></p>
Γνωρίζουμε ότι υπάρχει η παρακάτω διάταξη:
* Εντοπιότητα : Με το άρθρο 6 του Ν 1234/1982 «Ρύθμιση θεμάτων του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας (Α΄-23) ορίζονται τα ακόλουθα :
«1. Οι αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί της Χωροφυλακής και οι χωροφύλακες απαγορεύεται να υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήματα , Υπηρεσίες Ασφαλείας , Τροχαίας, Αγορανομίας, Τουρισμού, καθώς και σε Σταθμούς και Φυλάκια , στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγεται ο τόπος γεννήσεως αυτών ή των συζύγων τους εφ’ όσον στον τόπο αυτό διέμειναν μόνιμα μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Η διάταξη της προηγούμενης παραγράφου δεν εφαρμόζεται εάν τόπος γεννήσεως είναι νησί διάφορο εκείνου της έδρας των παραπάνω υπηρεσιών ή πόλη η οποία, με βάση την ισχύουσα απογραφή, έχει μαζί με τα προάστιά της πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων. Δεν εφαρμόζεται επίσης για το προσωπικό των ειδικών υπηρεσιών της Χωροφυλακής, περί των οποίων τα άρθρα 3 του Ν.Δ 974/1971 και 4 Ν.671/1977»
Ο Ν.1234/1982 [url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-metatheseis-apospase…].
Επίσης
Π[url=http://www.policenet.gr/portal/downloads/astunomia-metatheseis-apospase… ΔΙΑΤΑΓΜΑ 100/2003 (ΦΕΚ Α΄94 /22-4- 2003)[/url]
Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού.
Άρθρο 2
Έννοια όρων.
Για την εφαρμογή του παρόντος:
1. Ως τόπος συμφερόντων του αστυνομικού θεωρείται ο Δήμος ή η Κοινότητα της επιλογής του, με την επιφύλαξη των διατάξεων περί εντοπιότητας, εφόσον ο τόπος αυτός αποτελεί έδρα αστυνομικής Υπηρεσίας και περιλαμβάνεται μεταξύ των κατωτέρω περιοριστικά αναφερόμενων τόπων:
....