Απ: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ-ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΛΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
Απ: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ-ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
Φιλε Giorgio79 η υλη αφορα Οργανισμους και ειναι η ιδια με αυτη των Αρχιφυλακων.Τουλαχιστον αυτο συνεβη τις τελευταιες τρεις φορες.Επειδη βλεπω ενδιαφερον για το θεμα στο forum αναμενουμε προκυρηξη για Πρεσβειες συντομα? Ο manager εχει καποια πληροφορηση?
Απ: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ-ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 παρ.1 της προαναφερθείσας Υπουργικής Απόφασης η προκήρυξη εκδίδεται το μήνα Ιούλιο κάθε έτους ή όποτε ανακύψει ανάγκη για τις θέσεις.
Εμείς δεν γνωρίζουμε αν έχει ήδη περιέλθει στις υπηρεσίες η σχετική προκύρυξη η οποία ας σημειωθεί ότι θα κοινοποιηθεί σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
Οι ενδιαφερόμενοι καλό θα είναι να βρίσκονται σε επαφή με το γραμματέα τους , να τον ενημερώσουν για την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην επιλογή του προσωπικού και να αναμένουν την προκήρυξη.
Απ: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ-ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
Η υπ΄αριθ.1027/4/26-ιδ Κ.Υ.Α. τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε μεταγενέστερα με την : Κ.Υ.Α 1027/4/26-ιστ της 12-09-2011(ΦΕΚ Β-2029).
Το PoliceNET κωδικοποίησε και ενσωμάτωσε τις τροποποιήσεις την 19-1-2013.
Κατεβάστε [url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/astunomia-metatheseis-apos…] την ενημερωμένη ...
Οι αστυνομικοί με βαθμό αστυφύλακα έως και ανθυπαστυνόμου μπορούν να αποσπώνται στο εξωτερικό ως προσωπικό ασφαλείας των υπηρεσιών του Ελληνικού Κράτους .
Η διάρκεια της απόσπασης του αστυνομικού προσωπικού ασφαλείας στις ελληνικές υπηρεσίες του εξωτερικού είναι δύο (2) έτη και μπορεί να παραταθεί για έξι ακόμη μήνες, για σοβαρούς υπηρεσιακούς ή οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας του αποσπασμένου.
Οι θέσεις καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών, ανάλογα με τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα στην οποία βρίσκεται η ελληνική υπηρεσία, μετά από πρόταση του προϊσταμένου της υπηρεσίας αυτής προς την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
[b]Προσόντα προσωπικού, κριτήρια επιλογής[/b]
Για τις θέσεις προσωπικού ασφαλείας υπηρεσιών του Ελληνικού Κράτους στο εξωτερικό, ο αστυνομικός απαιτείται:
«α. να έχει 5ετή τουλάχιστον πραγματική υπηρεσία στην Ελληνική Αστυνομία, μέχρι την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, στην οποία δεν προσμετρώνται τα έτη φοίτησης στις Σχολές του Σώματος, καθώς και η τυχόν πραγματική υπηρεσία που έχει ως ειδικός φρουρός ή συνοριακός φύλακας και να μην υπερβαίνει το 45ο έτος της ηλικίας του την 31η Δεκεμβρίου του έτους έκδοσης της προκήρυξης»,
β. να μην έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά για παραπτώματα που μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα και έλλειψη συνείδησης υπηρεσιακού καθήκοντος και να μην εκκρεμεί σε βάρος του διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου για τα ως άνω παραπτώματα,
γ. να έχει αξιολογηθεί ως εξαίρετος (γενικός χαρακτηρισμός) την τελευταία τριετία και στα επιμέρους ουσιαστικά προσόντα να έχει βαθμό τουλάχιστον εννέα (9). Επίσης να έχει κριθεί στο βαθμό του, όπου αυτό απαιτείται, ευμενώς από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων,
δ. να μην τελεί σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου και να μην έχει απουσιάσει από την Υπηρεσία για λόγους υγείας εξήντα (60) ημέρες συνολικά κατά την τελευταία διετία ή δώδεκα (12) ημέρες συνολικά κατά το τελευταίο εξάμηνο, να μην έχει παραπεμφθεί στην Α.Υ.Ε. για δυσίατο νόσημα και να μη διανύει μακρά αναρρωτική άδεια, μέχρι την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων,
ε. να έχει τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται με κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2, ή αντίστοιχο τίτλο κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 28 του π.δ.50/2001 ή δίπλωμα ξένης γλώσσας της Β΄ βαθμίδας Αγγλικών της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας και
στ. να έχει κριθεί κατάλληλος να φέρει πυροβόλο όπλο από την αρμόδια Επιτροπή.
[warning]Το άρθρο συμπληρώθηκε την 19-1-2013 [/warning]
[b]Διαδικασία Επιλογής προσωπικού -Αίτηση[/b]
Για την κάλυψη των θέσεων εκδίδεται με μέριμνα της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (Δ.Δ.Α.Σ./Α.Ε.Α.), σχετική διαταγή (προκήρυξη) προς όλες τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία περιέχει τα καθήκοντα που πρόκειται να ανατεθούν στον αποσπώμενο, τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει αυτός, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία επιλογής σύμφωνα με τις επιμέρους διατάξεις της παρούσας, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια. Η ως άνω προκήρυξη εκδίδεται το μήνα Ιούλιο κάθε έτους ή όποτε ανακύψει ανάγκη για τις θέσεις.
Οι υποψήφιοι υποβάλλουν στην Υπηρεσία τους σχετική αίτηση, προσκομίζοντας αντίγραφα των τίτλων σπουδών ή τα αναγκαία πιστοποιητικά για τις ξένες γλώσσες ή άλλες εκπαιδεύσεις που επικαλούνται. Επίσης προκειμένου για πολύτεκνους ή μέλη οικογενείας με αναπηρία ή με ειδικές ανάγκες υποβάλλεται βεβαίωση του οικείου συλλόγου πολύτεκνων ή των αρμοδίων Υπηρεσιών κατά περίπτωση.
Οι ενδιαφερόμενοι προς διαπίστωση της ικανότητάς τους υποβάλλονται, κατά τα οριζόμενα στην προκήρυξη, σε ψυχοτεχνική δοκιμασία (TEST), από τριμελή επιτροπή
Για τις εξετάσεις, τη βαθμολόγηση των ενδιαφερομένων από την Επιτροπή Εξετάσεων , πίνακες τελικής επιλογής , καθήκοντα κ.λ.π. δες την σχετική ....
[url=http://www.policenet.gr/portal/com_downloads/astunomia-metatheseis-apos… ΑΠΟΦΑΣΗ 1027/4/26-ιδ΄ /2010 (ΦΕΚ Β΄-845 /16.06.2010)
Αποσπάσεις αστυνομικού προσωπικού στο εξωτερικό[/url].
[b]ΠΡΕΣΒΕΙΑ - ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ[/b]
Σε γενικές γραμμές η πρεσβεία εκπροσωπεί διπλωματικά τη χώρα (με το διαπιστευμένο πρέσβη) και προωθεί τον "πολιτισμό" και τις επιχειρήσεις του κράτους (δημόσιες σχέσεις δηλ) ενώ το προξενείο, υπό την εποπτεία της πρεσβείας, ασχολείται με την προστασία των υπηκόων του που ζουν στην χώρα όπου το προξενείο βρίσκεται...Ρυθμίζει τις διοκητικές τους υποθέσεις και προβλήματα, είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του υπηκόου και της πρεσβείας....
Σε κάθε κράτος μπορεί να υπάρχει μόνο μια πρεσβεία ενός άλλου κράτους αλλά πολλά προξενεια του(γενικό, υπο, γραφεία).
Η εκπροσώπηση του κράτους και το μακρύ χέρι της εξωτερικής του πολιτικής είναι η πρεσβεία. Γενικά δουλειά της είναι να διαπραγματεύεται, να παρατηρεί, να προστατεύει και να καλλιεργεί καλές σχέσεις.
Τα προξενεία δεν διαπραγματεύονται αλλά κυρίως προωθούν και προστατεύουν το εμπόριο, προστατεύουν τους πολίτες τους, ασκούν δημόσια λειτουργήματα, έχουν δικαστικές αρμοδιότητες και ένα σωρό άλλα.
Όπου υπάρχει πρεσβεία, δεν υπάρχει προξενείο. Με την έννοια ότι οι προξενικές υπηρεσίες υπερκαλύπτονται από αυτές της πρεσβείας. Έτσι πχ υπάρχει η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα και ελληνικό προξενείο στην Κων/πολη.
[edit time=1358606787]mentor[/edit]