Απ: Κόπρανα σκύλου σε μπαλκονι
Επειδή με πέταξε έξω και έχασα το κείμενο, συνοπτικά, στην περίπτωση που αναφέρεις δεν τηρούνται οι κανόνες των άρθρων 5 (κανόνες ευζωίας) και 8 (μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνι), σε συνδυασμό με το άρθρο 16 (παθητική και ενεργητική κακοποίηση) του ν. 4039/2012. Η απουσία κατάλληλου περιβάλλοντος όπου διαβιεί το ζώο (ακαθαρσίες), σε συνδυασμό πιθανώς με άλλους παράγοντες όπως η έκθεση σε καιρικές συνθήκες, έλλειψη κατάλληλου καταλύμματος, έλλειψη ετήσιας κτηνιατρικής εξέτασης, εμβολιασμού κοκ, στοιχειοθετούν παθητική κακοποίηση. Στο άρθρο 21 αναφέρονται τα διοικητικά πρόστιμα (προσοχή σε α/α 1,2,3,4,6,7,39 και 41).
Τα ως άνω διώκονται αυτεπάγγελτα (άρθρο 20) και υπάρχει περίπτωση προσωρινής ή οριστικής αφαίρεσης ζώου με εντολή εισαγγελέα (άρθρο 19). Έχουν εκδοθεί έως σήμερα τέσσερις σχετικές εγκύκλιοι/οδηγίες ΕΛ.ΑΣ. Στην με Αρ. Πρωτ. 71377/13-02/07/2013/989391 επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων του Ν. 4039/2012 και για την πληρότητα της προανάκρισης, οι αρμόδιοι ανακριτικοί υπάλληλοι, κατά τις επιταγές του άρθρου 183 ΚΠΔ, μπορούν αυτεπαγγέλτως ή μετά από αίτηση κάποιου διαδίκου ή του εισαγγελέα, να διατάξουν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, όταν κρίνουν ότι απαιτούνται ειδικές γνώσεις επιστήμης για να γίνει ακριβής διάγνωση και κρίση κάποιου γεγονότος και ειδικότερα στην περίπτωση κακοποίησης ή θανάτου ζώου μπορούν να ζητήσουν τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από κτηνιάτρους και αρμόδια εργαστήρια. Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με το άρθρο 186 ΚΠΔ, όταν δεν υφίσταται πίνακας πραγματογνωμόνων ( εν προκειμένω κτηνιάτρων) ή οι αναγραφόμενοι στον πίνακα δεν βρίσκονται στην περιφέρεια του οργάνου που τους ορίζει, είναι δυνατόν να διοριστούν και πρόσωπα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό.
Στις νεότερες [url=http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang&perfo…]εντολές[/url], γίνεται εκ νέου αναφορά σε συνεργασία μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και σωματείων/ΟΤΑ σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή της νομοθεσίας. Η συνδρομή σωματείων κατά κανόνα βοηθάει στην πράξη.
Συνοπτικά, κατά τη διενέργεια ελέγχου ελέγχονται οι συνθήκες διαβίωσης, η ευζωία, η πρόσβαση σε κατάλληλο νερό, φαγητό κλπ.
Γίνεται βεβαίωση των διοικητικών προστίμων και η σχετική έκθεση αποστέλεται αυθημερόν στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία του ΟΤΑ Α' ή Β' βαθμού.
Απ: Κόπρανα σκύλου σε μπαλκονι
Στα πολύ ορθώς αναφερόμενα του peesve, επισυνάπτω και την όλως πρόσφατη εγκύκλιο της Εισαγγελέως του ΑΠ, η οποία αναφέρεται στο ίδιο θέμα :
[url=http://goo.gl/rdjwmJ]
Εγκύκλιος 4/2014 (για την προστασία ζώων από εκμετάλλευση ή χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό)[/url]
Απ: Κόπρανα σκύλου σε μπαλκονι
[url=https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRv…]Εδώ[/url] η παλαιότερη εγκύκλιος του ΑΠ, 1/2013
Κάνε ένα υπηρεσιακό σημείωμα προς τη διεύθυνση υγιεινής και μετά βλέπεις. ^_^