Απ: Μετατροπη επαινου σε ανδραγαθια
Srek κανω πρωτα αναφορα στην υπηρεσια μου ιεραρχικα και μετα διοικητικο εφετειο?
μετατροπή επαίνου σε ανδραγαθια
<p>Όλα γίνονται με την προσφυγή σου στα αρμόδια διοικητικά εφετεία . Θα απευθυνθείς σε δικηγόρο (κάποιον που ασχολείται με διοικητικά εφετεία και όχι οποιονδήποτε ) , αυτός θα σου ζητήσει τα έγγραφα που αφορούν τον έπαινο και θα γίνει η προσφυγή. Παλαιότερα απ΄όσο γνωρίζω οριζόταν η εκδίκαση σε τρεις (3) μήνες περίπου από την προσφυγή (παθών και εγώ και δικαωμένος ), τώρα δεν γνωρίζω τον ακριβή χρόνο εκδίκασης . Προσοχή συνάδελφε υπάρχει χρονικό όριο προσφυγής από την ημερομηνία που σου γνωστοποιήθηκε ο έπαινος αντί της ανδραγαθίας . Ο δικηγόρος πληρώνεται από εσένα και στην συνέχεια του εκδικάζει και κάποιο ποσό το κράτος (εφόσον κερδισει την υπόθεση , το οποίο δεν μου το γνωστοποίησε κλαι δεν μας αφορά - όπως είπε ) . ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ... </p>
Μετατροπη επαινου σε ανδραγαθια.
Εχει συμβει σε μενα. Επικοινωνησε για λεπτομερειες
[email protected]
Κατ΄ εξουσιοδότηση της διατάξεως του άρθρου 11 παρ. 1 του ν. 1480/1984 (ΦΕΚ 152 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 1590/1986 (ΦΕΚ 49 Α΄), εξεδόθη το π.δ/γμα 144/1991 «Προϋποθέσεις και διαδικασία απονομής του Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας - Επ΄ ανδραγαθία προαγωγές αστυνομικού προσωπικού» (ΦΕΚ 59Α/30.4.1991).
Στο άρθρο 1 του δ/τος αυτού, που έχει τον υπότιτλο «Προϋποθέσεις και διαδικασία απονομής του αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας» ορίζονται τα εξής:
«1. Το Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας απονέμεται στο αστυνομικό προσωπικό σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του π.δ. 622/1985 (Α΄ 231), όπως αυτή αντικαθίσταται με τη διάταξη της παραγράφου 6 του παρόντος άρθρου.
2. Η βεβαίωση της πράξης ανδραγαθίας γίνεται με ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία ενεργείται από αξιωματικό που φέρει βαθμό τουλάχιστον Αστυνόμου Α΄ και ο οποίος ορίζεται με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε κάθε περίπτωση ο ενεργών την εξέταση πρέπει να είναι ανώτερος του ανδραγαθήσαντος.
3. Η ανωτέρω διοικητική εξέταση υποβάλλεται ιεραρχικώς στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Επί των προτάσεων του ενεργήσαντος την εξέταση διατυπώνουν αιτιολογημένη γνώμη και οι προϊστάμενοι των ενδιάμεσων Υπηρεσιών του
ανδραγαθήσαντος.
4. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης υποχρεούται, εντός μηνός από την ημερομηνία λήψης της εξέτασης ή να διατάξει τη συμπλήρωση αυτής, όταν κρίνει τούτο απαραίτητο και μόνο μία φορά, ή να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσης. Σε περίπτωση πράξης ανδραγαθίας στην οποία έλαβαν μέρος αστυνομικοί διαφόρων βαθμών, η υπόθεση παραπέμπεται για όλους στο συμβούλιο που είναι αρμόδιο να κρίνει τον έχοντα τον ανώτερο βαθμό.
5. [b]Το ανωτέρω Συμβούλιο αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό.[/b] Οι αποφάσεις του Συμβουλίου είναι υποχρεωτικές για τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος εντός μηνός από την ημερομηνία που περιήλθε σ΄ αυτόν η απόφαση προκαλεί την έκδοση προεδρικού διατάγματος απονομής του Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας
Αρα συνάγεται οτι η απόφαση (πρακτικο) του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεων ΔΕΝ επιδέχεται προσφυγή σε ανώτερο ιεραρχικά υπηρεσιακό όργανο.
[b]Απαιτείται λοιπόν προσφυγή στο διοικητικό εφετείο (ακυρωτικό) για ακύρωση της απόφασης (πρακτικού) του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεων [/b]