Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Posted by moutro on
Θελω να ρωτησω εαν μπορει να μετατραπει μια διοικητικη πραξη δηλ. Πχ ενας επαινος σε ανδραγαθια διοτι ενω ρητα αναφερεται στο πδ 622/85 α4 οτι η πραξη επρεπε να τιμηθει με ανδραγαθια η υπηρεσια την μετετρεψε σε εναν απλο επαινο. Επισης εαν εχει συμβει σε συναδελφο να μου πει το αποτελεσμα στη δικη του περιπτωση. Ευχαριστω εκ των προτερων και παρακαλω τα φωτα σας! Προσφευγω στην υπηρεσια με απλη αιτηση ή στα διοικητικα δικαστηρια?
Greek

Υποβλήθηκε από SREK. Ημερομηνία: Δευ, 10/13/2014 - 20:33 Μόνιμος σύνδεσμος

Κατ΄ εξουσιοδότηση της διατάξεως του άρθρου 11 παρ. 1 του ν. 1480/1984 (ΦΕΚ 152 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 παρ. 1 του ν. 1590/1986 (ΦΕΚ 49 Α΄), εξεδόθη το π.δ/γμα 144/1991 «Προϋποθέσεις και διαδικασία απονομής του Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας - Επ΄ ανδραγαθία προαγωγές αστυνομικού προσωπικού» (ΦΕΚ 59Α/30.4.1991).
Στο άρθρο 1 του δ/τος αυτού, που έχει τον υπότιτλο «Προϋποθέσεις και διαδικασία απονομής του αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας» ορίζονται τα εξής:
«1. Το Αστυνομικό Αριστείο Ανδραγαθίας απονέμεται στο αστυνομικό προσωπικό σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του π.δ. 622/1985 (Α΄ 231), όπως αυτή αντικαθίσταται με τη διάταξη της παραγράφου 6 του παρόντος άρθρου.
2. Η βεβαίωση της πράξης ανδραγαθίας γίνεται με ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία ενεργείται από αξιωματικό που φέρει βαθμό τουλάχιστον Αστυνόμου Α΄ και ο οποίος ορίζεται με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε κάθε περίπτωση ο ενεργών την εξέταση πρέπει να είναι ανώτερος του ανδραγαθήσαντος.
3. Η ανωτέρω διοικητική εξέταση υποβάλλεται ιεραρχικώς στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης. Επί των προτάσεων του ενεργήσαντος την εξέταση διατυπώνουν αιτιολογημένη γνώμη και οι προϊστάμενοι των ενδιάμεσων Υπηρεσιών του
ανδραγαθήσαντος.
4. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης υποχρεούται, εντός μηνός από την ημερομηνία λήψης της εξέτασης ή να διατάξει τη συμπλήρωση αυτής, όταν κρίνει τούτο απαραίτητο και μόνο μία φορά, ή να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Κρίσης. Σε περίπτωση πράξης ανδραγαθίας στην οποία έλαβαν μέρος αστυνομικοί διαφόρων βαθμών, η υπόθεση παραπέμπεται για όλους στο συμβούλιο που είναι αρμόδιο να κρίνει τον έχοντα τον ανώτερο βαθμό.
5. [b]Το ανωτέρω Συμβούλιο αποφαίνεται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό.[/b] Οι αποφάσεις του Συμβουλίου είναι υποχρεωτικές για τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος εντός μηνός από την ημερομηνία που περιήλθε σ΄ αυτόν η απόφαση προκαλεί την έκδοση προεδρικού διατάγματος απονομής του Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας

Αρα συνάγεται οτι η απόφαση (πρακτικο) του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεων ΔΕΝ επιδέχεται προσφυγή σε ανώτερο ιεραρχικά υπηρεσιακό όργανο.

[b]Απαιτείται λοιπόν προσφυγή στο διοικητικό εφετείο (ακυρωτικό) για ακύρωση της απόφασης (πρακτικού) του Πρωτοβάθμιου Συμβουλίου Κρίσεων [/b]

Υποβλήθηκε από toumpou. Ημερομηνία: Τρί, 09/29/2015 - 09:23 Μόνιμος σύνδεσμος

<p>Όλα γίνονται με την προσφυγή σου στα αρμόδια διοικητικά εφετεία . Θα απευθυνθείς σε δικηγόρο (κάποιον που ασχολείται με διοικητικά εφετεία και όχι οποιονδήποτε ) , αυτός θα σου ζητήσει τα έγγραφα που αφορούν τον έπαινο και θα γίνει η προσφυγή. Παλαιότερα απ΄όσο γνωρίζω οριζόταν η εκδίκαση σε τρεις (3) μήνες περίπου από την προσφυγή (παθών και εγώ και δικαωμένος ), τώρα δεν γνωρίζω τον ακριβή χρόνο εκδίκασης . Προσοχή συνάδελφε υπάρχει χρονικό όριο προσφυγής από την ημερομηνία που σου γνωστοποιήθηκε ο έπαινος αντί της ανδραγαθίας . Ο δικηγόρος πληρώνεται από εσένα και στην συνέχεια του εκδικάζει και κάποιο ποσό το κράτος (εφόσον κερδισει την υπόθεση , το οποίο δεν μου το γνωστοποίησε κλαι δεν μας αφορά - όπως είπε ) . ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ... &nbsp;</p>

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis