Απ: Απ: Ν. 4039/2012 απορια
[quote name=dexter13 date=2014-11-02]Η μεγαλύτερη απορία μου είναι σε τι μπλοκ βεβαιώνουμε το πρόστιμο.[/quote]
Σ΄ αυτό : [url]http://goo.gl/eOhnBO[/url]
Απ: Ν. 4039/2012 απορια
Το γνωριζω Σακη απλα το ερωτημα μου ειναι εαν τελικα για την παραβαση αρθρου 5 παρ 1 περιπτωση γ' για παραδειγμα συλλαμβανουμε η κοβουμε διοικητικο. Ειναι μια συμπεριφορα που ο νομος τιμωρει αφενος ως πλημμελημα + χρημ. ποινη και αφετερου ως διοικητικη παραβαση με προστιμο μονο. Αυτο ειναι που δεν γινεται. Το προσεξε καποιος αλλος; Οχι τιποτα αλλο αλλα χρησιμοποιω την νομοθεσια αρκετα συχνα τον τελευταιο καιρο κ πρεπει να διευκρινιστει.
Απ: Ν. 4039/2012 απορια
Συναδελφε dexter εμεις κοβουμε στο μπλοκακι που χρησιμοποιουσε η πρωην Δημοτ Αστυνομια
[quote name=kavaliwtakidysvatianos date=2014-11-04]Το γνωριζω Σακη απλα το ερωτημα μου ειναι εαν τελικα για την παραβαση αρθρου 5 παρ 1 περιπτωση γ' για παραδειγμα συλλαμβανουμε η κοβουμε διοικητικο. Ειναι μια συμπεριφορα που ο νομος τιμωρει αφενος ως πλημμελημα + χρημ. ποινη και αφετερου ως διοικητικη παραβαση με προστιμο μονο. Αυτο ειναι που δεν γινεται. Το προσεξε καποιος αλλος; Οχι τιποτα αλλο αλλα χρησιμοποιω την νομοθεσια αρκετα συχνα τον τελευταιο καιρο κ πρεπει να διευκρινιστει.[/quote]
Οι ποινικές κυρώσεις είναι ανεξάρτητες από τις διοικητικές. Αυτό σημαίνει πως μία παραβατική συμπεριφορά μπορεί να τιμωρείται ποινικά και διοικητικά ταυτοχρόνως, όπως στο παράδειγμα που αναφέρεις.
[quote name=giorgos516 date=2014-11-04]Τα πρόστιμα που βεβαιώνουμε τα υποβάλλουμε ΔΟΥ η Δήμο ;[/quote]
άρθρο 21 ν. 4039/2012 όπως τροπ. με τον ν. 4235/2014
Oι ποινικές κυρώσεις είναι ανεξάρτητες από τις διοικητικές.